Nooit meer naast een schreeuwend kind op het vliegtuig: in Japan kan het

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
Passagiers van Japan Airlines, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, zijn in de wolken. Want wie online zijn vliegtuigstoel reserveert, kan er nu voor kiezen om niét naast een schreeuwende baby of peuter te zitten. 

De firma heeft namelijk een nieuw icoontje toegevoegd aan het grondplan van het vliegtuig waarop alle stoelen te zien zijn. Is een van die stoelen al ingenomen door een kind tussen 8 dagen en twee jaar oud, dan verschijnt er op die plaats een baby-icoontje.

Na het opmerkelijke initiatief regende het positieve reacties op Twitter. Rahat Ahmed schreef: “Dank je, Japan Airlines, om me te waarschuwen waar baby’s van plan zijn om te gillen en schreeuwen tijdens een vlucht van 13 uur.” Al zal Ahmed dan wel zijn zitje op tijd moeten reserveren, wil hij niet naast een huilend kind terechtkomen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  vroeger bleven de meeste ouders met hun kinderen thuis. Nu worden kinderen overal meegesleurd op reis, op restaurant, tijdens het winkelen ... ipv hen sereniteit en de nodige rust te gunnen.

 • piet devlieger

  Als er een schreeuwend kind drie tot tien rijen achter je zit dan stoort het nog.

 • pol van de velde

  Moesten de ouders het kind positief begeleiden om te vliegen zou het al veel schelen, maar anderen moeten er tegenwoordig maar voor zorgen en opvoeden, vanaf de geboorte reeds.

 • Dominique Hermys

  Niet alleen naast, maar ook achter of voor u. Ouders leren hun kinderen geen manieren meer, ze mogen roepen en schreeuwen en tieren zoveel ze willen. Achter uw zetel zitten ze te stampen.

 • Valerie Van de straete

  Serieus.. jullie zijn zelf nooit kind geweest ?! Dus ouders met kinderen moeten gewoon thuisblijven. Het is niet dat je op voorhand kan inschatten of je kleintje gaat huilen of niet. Verzuurde mensen!!