Nood aan rust en prachtige natuur? Wondermooi eiland voor Ierse kust te koop

High Island
Spencer Auctioneers High Island
Voor wie altijd al gedroomd heeft van rust en daarvoor diep in de buidel kan tasten, dient er zich een geweldige kans aan: voor de kust van Ierland is een eiland te koop. Voor 1,25 miljoen euro kan ‘High Island’ van jou zijn.

Zoetwatermeren, slechtvalken en een kloosterruïne kenmerken het eiland voor de westkust van Ierland. De plek heeft een belangrijke archeologische waarde en telt spectaculaire kliffen en inhammen. Het eiland wordt verkocht door een Ierse particulier.

“Het is een geweldige plek met veel vogels en varens”, meent vastgoedmakelaar Luke Spencer van Spencer Auctioneers. “Je kan er genieten van adembenemende vergezichten over de Atlantische Oceaan. Het duurt een uur om van de ene kant van het eiland naar de andere kant te stappen.”

Spencer Auctioneers

Maar er is nog heel wat werk nodig om het bewoonbaar te maken. “Wie het eiland koopt, kan de bestaande cottage renoveren en uitbreiden, of zelfs een nieuw gebouw neerzetten, afhankelijk van de verkregen bouwvergunning”, legt Spencer uit.

De nieuwe eigenaar zal wel een speedboot of helikopter nodig hebben om zijn paradijsje te bereiken dat zo’n 3,5 km voor de kust van Connemara ligt.

Spencer Auctioneers

Het eiland dat zestig voetbalvelden groot is, mag niettemin op heel wat belangstelling rekenen sinds het vorige vrijdag te koop kwam. Voorlopig meldden vooral Amerikaanse en Britse geïnteresseerden zich. 

“Momenteel zijn er niet zo veel prachtige eilanden te koop met zo veel historische waarde”, besluit Spencer.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sledge Hammer

    Vandaag kopen, binnen 10 jaar verdwenen. Het valt mij op dat er veel eilanden te koop staan, iedereen weet dat die eilanden sneller verdwijnen dan sneeuw voor de zon.