NMBS past aanbod voor de zomer aan: meer treinen naar de kust, minder piekuurtreinen

Voor verschillende muziekfestivals gelden voordelige tarieven.
BELGAONTHESPOT Voor verschillende muziekfestivals gelden voordelige tarieven.
Spoorwegmaatschappij NMBS gaat tijdens de zomervakantie haar aanbod aanpassen. Er komen extra treinen naar de kust en naar de andere toeristische bestemmingen, maar het aantal piekuurtreinen wordt verminderd. De wijzigingen zullen vanaf morgen ingaan.

De NMBS speelt daarmee in op de gewijzigde reizigersstromen tijdens de zomermaanden. Er zijn in die periode minder pendelaars, maar wel meer toeristen die met de trein een uitstap willen maken. 

Tot en met zondag 1 september zullen er extra treinen van en naar de grote kuststations Oostende, Knokke, Blankenberge en De Panne rijden. Elke weekdag worden er in totaal dertig extra treinen ingezet, op weekend- en feestdagen zijn het er 32. Bij extra mooi weer kunnen daar bovendien nog zes extra treinen bijkomen. Daarnaast houdt NMBS ook personeel en treinen stand-by om bij een grote toevloed snel te kunnen ingrijpen.

Ardennen, Walibi en Pairi Daiza
Daarnaast wordt tijdens de vakantiemaanden ook het treinaanbod richting de Ardennen, Walibi en Pairi Daiza uitgebreid. Op een weekdag gaat het om dertien extra treinen van en naar de stopplaatsen van Bierges-Walibi en Houyet. In het weekend rijden er 29 extra treinen van en naar Bierges-Walibi, Houyet en Cambron-Casteau (Pairi Daiza). 

Jongeren kunnen deze zomer ook opnieuw gebruik maken van de formule ‘Go Unlimited’. Wie jonger is dan 27 jaar kan voor 15 euro per week of 25 euro per maand onbeperkt in heel België met de trein reizen. Daarnaast gelden ook voor verschillende muziekfestivals voordelige tarieven.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Ja hoor en ik mocht rechtstaan volle pot betaald van Gent tot Blankenberge want de trein zit vol met ouderen die 6.5euro betalen en reservatie plaatsen voor kinder groepen !!!!

 • leen hanssens

  En wat met de werkende mens? Niet iedereen heeft verlof.

 • Charel Degroote

  Helaas zijn er nog mensen die de komende maanden moeten gaan werken. Uit ervaring van de voorgaande jaren weten we ondertussen dat die zomerregeling voor de pendelaars langere wachttijden en vollere en oudere treinen zonder airco betekent. Maar in die periode is 't werkvee, dat nochtans twee keer voor de NMBS betaalt, allicht niet zo belangrijk en het betaalt toch via het abonnement...

 • johan vankeirs

  Goed gezien,kort op de bal spelen zal zeer goed zijn voor de reizigers.Maar hou aub de pic pockets in de gaten op onze treinen want die kunnen reizigers lastig vallen.