Nieuwe hygiëneregels voor passagiers wanneer luchtvaart herneemt

REUTERS
Luchtvaartpassagiers zullen met nieuwe hygiëneregels geconfronteerd worden wanneer de luchtvaartmaatschappijen de normale activiteiten hernemen na de coronacrisis. Dat meldt sectororganisatie IATA in Genève.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Er zullen bepaalde procedures ingevoerd worden", zegt directeur Rafael Schvartzman. Over welke regels het precies gaat, is nog niet duidelijk, daarover wordt nu onderhandeld met de autoriteiten. Schvartzman benadrukt dat de lucht in de vliegtuigcabines sowieso bijna steriel is omdat filters 99 procent van de microben wegnemen. 

De vraag naar passagiersvluchten is in Europa met 46 procent gedaald door de coronacrisis. Gisteren zijn in Europa 5.800 vluchten uitgevoerd, voor het begin van de crisis waren dat er nog meer dan 29.000. 

IATA roept de overheden daarom op om soepel te zijn rond de regels voor terugbetaling van geannuleerde vluchten. "Er is niet genoeg cash", zegt Schvartzman. "Het moet toegelaten worden om waardebonnen toe te kennen.”

Lees ook: Terugkeren uit lockdown: hoe doe je dat juist? Eerst scholen openen, of toch eerst cafés en restaurants? (+)
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefan Dewitte

  Het zal gedaan zijn met die 30 minuten turnovers... Op die beperkte tijd kan je toch nooit een vliegtuig deftig kuisen.

 • ann Van Damme

  Hoogtijd dat firma's overmacht kunnen inroepen. Vakantiereizen zijn luxe. Als men de last over de passagiers verdeeld worden bedrijven gespaard zonder dat iemand inboet aan basisbehoeften.

 • Peter Hegge

  Goeie voornemens. Daar liggen hangars van vol.

 • Jean-Paul Van der Borght

  stapel de passagiers nog meer op elkaar, neem ze nog meer ruimte af om toch nog een zetel meer te plaatsen

 • De Waen Luc

  Steriel ? LArie... een hoestje en er verspreiden zich duizenden virus partikels in het vliegtuig..