Niet voor doetjes: attractie roetsjt tegen 96 km/u ruim 100 meter naar beneden

Heeft u geen last van hoogtevrees en bent u een fan van snelheid? Dan is een rit op de Falcon's Fury misschien iets voor u. Deze vrijevaltoren opent binnenkort de deuren in het pretpark Busch Gardens in Tampa, Florida.

Voor wie benieuwd is naar de sensatie, is er bovenstaande video. De attractie lijkt op het eerste gezicht op alle andere vrijevaltorens, maar dat is ze niet. Met zijn 102 meter is het de hoogste toren in Noord-Amerika.

Terwijl de inzittenden naar boven worden getrokken, kantelen alle 32 zitjes naar voren, waardoor de durfallen met hun neus letterlijk op de diepte worden gewezen. Daarna volgt er een vrije val van ruim 100 meter tegen 96,5 kilometer per uur. Kort voor de attractie weer beneden is, treedt er een magnetisch remsysteem in werking en wordt de daling afgebroken.

Voor de nieuwsgierigen: Falcon's Fury is niet de hoogste vrijevaltoren ter wereld. Met 126 meter is die eer weggelegd voor Zumanjaro, in Six Flag's Great Adventure, in New Jersey. Ter vergelijking: de Dalton Terror in Walibi maakt een vrije val van 77 meter.