Negen leestips als ideale voorbereiding op de zomervakantie

Erin Williams/For The Washington Post via Getty Images
Als lezer van HLN, hebben we vandaag iets speciaals voor jou. Nu de zomervakantie begint hebben we de beste reisverhalen en vakantietips uit 13 kranten uitgezocht en op een rijtje gezet.

De artikelen kan je gratis lezen via Topics. Gebruikers kunnen op Topics uit meer dan 10.000 onderwerpen - de zogenaamde 'topics' - hun eigen interesses kiezen om zo hun unieke nieuwsoverzicht samen te stellen. Ben je abonnee van Het Laatste Nieuws? Dan krijg je de service cadeau. Geen abonnee? Probeer het nu een maand gratis uit.

Betaal niet te veel voor je vlucht

Moet je nog vliegtickets boeken? Dan zijn hier een aantal adviezen waardoor je nooit te veel geld kwijt bent. (AD)

De perfecte onthaasting: met de trein naar de poolcirkel
De Inlandsbanan doorklieft bossen, trekt langs beekjes, boemelt langs meren en passeert huisjes en rendieren. Op weg naar de plek waar in de zomer de zon niet zal ondergaan. Een prachtig reisverslag. (de Volkskrant)


WizzAir
Wil Snoep

Waarom Belgen massaal naar de Nederlandse kust gaan

Wie 'de Belgische kust' zegt, denkt aan propvolle stranden, wandelboulevards en hoge appartementsblokken. Dat is in Nederland wel even anders. "Eenmaal over de grens, beland je in een andere wereld." (De Morgen)

Vanuit deze steden zit je binnen een uur in de natuur
Wie zegt dat het óf cultuur óf natuur moet zijn? Vanuit het centrum van deze steden ben je zo in de bergen en de bossen, terwijl je even daarvoor nog ronddwaalde in hartje stad. (de Volkskrant)

Een roadtrip door een wereld die niet is gemaakt voor mensen

Samen met thrillerauteur Deon Meyer maakt AD-journalist Hans Avontuur een motortrip door het Kaapse Schiereiland, het decor van veel van Meyers boeken. "Het is gedaan met de beschaving. De wereld wordt leger en leger, de weg slechter en het landschap boeiender." (AD)

Met deze 6 tips word je nooit meer opgelicht op vakantie
Niks zo'n domper op de vakantie als je geld en kostbare bezittingen verliezen aan een oplichter of dief. In dit artikel de meest voorkomende methoden. Want een gewaarschuwd mens telt voor twee. (Het Laatste Nieuws)

Wifi op vakantie? Niet ingewikkeld, wel uitkijken welke je kiest 
Om te voorkomen dat iedereen straks kan meekijken als u op de wifi van de camping zit, doe je er goed aan een vpn te gebruiken. Maar hoe doe je dat? (de Volkskrant)

Hans Avontuur

Nergens gaan ze zo graag naar het zwembad als in IJsland: "In een land waar het zo vaak koud is, is het gewoon lekker om in het warme water te zitten"

Vrijwel elk IJslands dorp in heeft een eigen zwembad, met een hot tub die fungeert als sociale ontmoetingsplaats voor de inwoners. "Wat het café in België is, is hier het zwembad." (Trouw)

Dit zijn de 13 onveiligste vakantielanden
Tot slot: de absolute afraders. Landen waar je zeker niet heen wil op vakantie. (AD)

rv