De glijbaan ‘Black Hole’ in het park Aqualand in Torremolinos is nog steeds in gebruik.
Volledig scherm
De glijbaan ‘Black Hole’ in het park Aqualand in Torremolinos is nog steeds in gebruik. © Aqualand

Nederlandse toeriste krijgt 100.000 euro schadevergoeding na ernstig ongeluk in Spaans waterpark

Een 38-jarige Nederlandse toeriste heeft een schadevergoeding van 109.182 euro gekregen voor een ongeluk in waterpark Aqualand in de Spaanse badplaats Torremolinos. Het slachtoffer liep tien jaar geleden ernstige verwondingen op toen ze met een vriend van glijbaan 'Black Hole’ naar beneden gleed. 

4 reacties

 • Bob(Robert) Bruyland

  1 maand geleden
  Rekening houdend met de wachttijd lijkt dit mij een redelijke vergoeding.Hier gaan wrschlk ook nog wat advocaatkosten af.
 • johanneke li

  1 maand geleden
  mja, maar in de eerste plaats kies je er toch zelf voor om op zo'n attractie te gaan! het lijkt allemaal veilig, maar de krachten die van toepassing zijn overstijgen het normale. dat de zwaarste persoon achteraan had moeten zitten is een feit, maar dat had ze zelf ook toch kunnen inzien bij het instappen? bij het toekomen daarentegen zou de volgorde omgekeerd moeten zijn, want dan vliegt de persoon achteraan op de persoon vooraan, lijkt me dus zowieso een verkeerde situatie bij te grote krachten
 • MYRTHE PASS

  1 maand geleden
  Het bedrag van de schadevergoeding lijkt mij te groot voor de schade die zij geleden heeft.
 • Marleen Billens

  1 maand geleden
  Ben heel blij voor die dame.het is wel erg dat ze 10 jaar moet wachten voor een vergoeding.sterkte
 1. Vlaamse zwemwateren krijgen prima rapport: meer dan 8 op de 10 hebben uitstekende kwaliteit
  1

  Vlaamse zwemwate­ren krijgen prima rapport: meer dan 8 op de 10 hebben uitsteken­de kwaliteit

  Goed nieuws: de officiële zwemzones aan de kust en in het binnenland krijgen goede punten. Dat blijkt uit het Rapport Zwemwaterkwaliteit 2020 van de Europese Commissie. “75 van de 88 officiële zwemwateren in Vlaanderen hebben een uitstekende waterkwaliteit. In 2020 waren er ook minder tijdelijke zwemverboden nodig vanwege een overschrijding van bacteriologische normen of blauwalgen", zegt Vlaams minister van Omgeving en Toerisme Zuhal Demir (N-VA).