Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia weegt passagiers

Beeld ter illustratie, Transavia.
AFP Beeld ter illustratie, Transavia.
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia weegt vandaag bij wijze van experiment passagiers. Dat gebeurt op vijf vluchten vanop Eindhoven Airport. "Door een exactere bepaling van het gewicht aan boord kan de brandstofberekening nog nauwkeuriger worden uitgevoerd met als doel minder CO2-uitstoot", laat Eindhoven Airport op Twitter weten.

Deelname aan het experiment gebeurt op vrijwillige basis. Eerder dit jaar nam de Nederlandse minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen de aanbevelingen over van een commissie met betrekking tot de ontwikkeling van de luchthaven tot 2030. 

Daarin staat vermindering van de geluidsbelasting voor de omwonenden voorop, evenals het terugdringen van de CO2-uitstoot.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathieu Vandelook

  Waar trek je dan de grens en wanneer wordt dit discriminatie? Iemand van 2m en 100kg of iemand van 1.5m en 55kg hebben beide een BMI van 25. Voor je lengte (en bijbehorend extra gewicht) kies je namelijk toch niet zelf?

 • Arjen Veltman

  Belachelijk, dat is om de kosten weer te verhogen, bovendien moet er naar naar de canarische eilanden "extra" kerosine mee, als er niet geland kan worden wegens slecht weer (storm , mist). Laat ze gewoon zuinige vliegtuigen bouwen, dan is deze poespas niet nodig

 • Ron de Jong

  Haha , 1april :-)

 • ROBERT GERTS

  Tja, ik sta er volledig achter! Invoeren zou ik zeggen. Ik weeg 70kg, en ze overzagen mij als mijn handbagage 2 kg teveel weegt. Dan ga je aan boord, en zie je mensen die bijna niet tussen de zetels doorkunnen! Minstens 120 kg!! En zit er maar naast verdomme! Geen pretje! Achja, die kunnen daar niets aan doen! “Zwaar beender gestel”!

 • Philippe Lecompte

  Ik weiger