Nederlandse hotelketens gaan coronapatiënten onderbrengen

 De voorbereidingen aan het Van der Valk-hotel in het Nederlands-Limburgse Urmond-Stein zijn volop bezig.
ANP De voorbereidingen aan het Van der Valk-hotel in het Nederlands-Limburgse Urmond-Stein zijn volop bezig.
De Nederlandse hotelketens Van der Valk en Fletcher bieden in hun eigen land locaties aan voor de opvang van coronapatiënten. Het gaat dan om patiënten die “te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis”, aldus de woordvoerder van het coronacentrum dat nu wordt voorbereid in een Van der Valk-hotel in Urmond (Nederlands Limburg), op een kwartier rijden van Maasmechelen. Andere soortgelijke centra worden voorbereid.

Het coronacentrum is een initiatief van huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio. Momenteel wordt hard gewerkt om het coronacentrum zo snel mogelijk klaar te maken.

Ook Fletcher Hotels is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties. Volgens topman Rob Hermans gaat het om zorglocaties voor coronapatiënten, zorglocaties voor ouderen die geen corona hebben, en locaties voor ziekenhuispatiënten zonder corona.

Tientallen patiënten

Het coronacentrum in Urmond-Stein moet tijdelijk tientallen patiënten kunnen huisvesten. Patiënten kunnen naar verwachting vanaf dinsdag door huisartsen naar het coronacentrum worden gestuurd als zij ernstige klachten hebben maar niet naar de intensive care hoeven.

In het hotel logeren geen gasten meer. Wel loopt er nog Van der Valk-personeel rond. Met de hotelketen wordt overlegd over een goede oplossing voor de medewerkers. Het coronacentrum roept mensen met zorgervaring op om zich te melden als vrijwilliger.

Ook Fletcher Hotels is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties. Fletcher-topman Rob Hermans: “Wij zijn daarover in gesprek met veiligheidsregio’s, ziekenhuizen en zorginstellingen in heel Nederland. Wij hebben draaiboeken liggen waarmee we binnen 24 uur een zorgcentrum kunnen inrichten. Die zijn in de provincies (Nederlands) Limburg,  (Noord-)Brabant en de regio rond de stad Nijmegen al in voorbereiding. Verwacht wordt dat de eerste patiënten deze week inchecken.”

(lees verder onder grafiek)

ANP Graphics

213 overlijdens

Het coronavirus heeft bij onze noorderburen in de laatste 24 uur 34 levens geëist, minder dan het etmaal daarvoor, toen 43 mensen overleden aan Covid-19. Het aantal vastgestelde besmettingen is ook minder snel toegenomen: zaterdag bedroeg de stijging nog 21 procent, zondag 16 procent en maandag kwam er 13 procent aan positieve testen bij. Aan de andere kant nam het aantal ziekenhuisopnamen met 24 procent toe, terwijl de stijging een dag eerder ‘slechts’ 18 procent bedroeg.  Een woordvoerder van de Nederlandse volksgezondheid onderstreept “dat het nog te vroeg is om enthousiast te zijn.”  In totaal zijn in Nederland tot nu toe 213 personen overleden aan het coronavirus.

ANP
Medische hulpmiddelen worden aangeleverd.
ANP Medische hulpmiddelen worden aangeleverd.
Bestelde dranghekken worden geleverd.
ANP Bestelde dranghekken worden geleverd.
ANP
Het leger coördineert mee de voorbereidingswerkzaamheden.
ANP Het leger coördineert mee de voorbereidingswerkzaamheden.
De toekan, het logo van Van der Valk-hotels. De familieketen is ook in ons land actief.
ANP De toekan, het logo van Van der Valk-hotels. De familieketen is ook in ons land actief.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kriki Belgae

    Ze moeten wel, na het sluiten van talloze ziekenhuizen. Straks is het weer hoe goed zij denken en zeggen georganiseerd te zijn terwijl wij 16 intensief care bedden hebben per 100.000 inwoners en zij 6 7. En wij oa het Rega instituut hebben, wereldspeler. Leve de Vlamingen, leve België.. Wij hoeven niet in 'ik vertrek' op tv komen.