Wiebe Wakker bij de aanvankelijke eindstreep in Sydney, Australië.
Volledig scherm
Wiebe Wakker bij de aanvankelijke eindstreep in Sydney, Australië. © WIEBE WAKKER/PLUG ME IN PROJECT

Nederlander rondt wereldreis met elektrische auto af in Nieuw-Zeeland

In het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland is vandaag een einde gekomen aan de wereldreis van de Nederlander Wiebe Wakker. Met een elektrische auto reed hij de halve wereld rond. De wagen, een omgebouwde Volkswagen Golf uit 2009, heeft in 1.222 dagen iets meer dan 100.000 kilometer afgelegd. Wakker wilde met zijn wereldreis laten zien waar elektrische auto's toe in staat zijn.

5 reacties

 • Johan Billiet

  3 jaar geleden
  maar goed dat hij niet door België moest....maar toch bewezen dat het kan en @Sven Kerstens. je wil niet weten met welke stroom jouw auto en onderdelen ervan gemaakt zijn..
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  Pas op ,hier in de krant komt er dan eentje beweren dat ie met een Tesla S die pas in 2013 in Europa is ingevoerd een slordige 900000 km zou gedaan hebben wat toch maar 150000km er jaar is ,vraag mij af wanneer ze die aan de laadpaal gehangen hebben.Kan het nog ongeloofwaardiger?.
 • louis van hoeylandt

  3 jaar geleden
  3 jaar ......economische is dat ook niet vet ..en prestatie gezien 3 jaar voor 100.000 km ...dat doe ik tussen de soep en de petaten en moet dan werken enz enz ..zie het groot succes niet
 • Sven Kerstens

  3 jaar geleden
  Hoeveel vervuilende stroom die is opgewekt met bvb steenkoolcentrales is hiervoor gebruikt?
 • aytekin denizli

  3 jaar geleden
  Puur elektrisch ? Nooit zondergevallen ?