Nederland populairder als vakantieland, ook bij Belgen

Cadzand is ook bij Belgen erg in trek.
Bereal Cadzand is ook bij Belgen erg in trek.
Nederland wint aan populariteit als vakantieland. Naar verwachting gaan Nederlanders deze zomer vaker op vakantie in eigen land, terwijl ook meer buitenlandse toeristen dit jaar Nederland aandoen. Dan gaat het vooral om Belgen en Duitsers die naar de Nederlandse kust trekken.

Volgens toerismebureau NBTC Holland Marketing zoeken dit jaar 4,5 miljoen Nederlanders de vakantie dicht bij huis, iets meer dan in 2017. Verder worden 4,1 miljoen buitenlandse vakantiegangers verwacht, hetgeen een stijging betekent met 6 procent.

De buitenlandse en Nederlandse vakantiegangers geven bij elkaar naar verwachting meer dan 4 miljard euro uit tijdens de zomermaanden juli en augustus.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  vriendelijker, goedkoper, properder, geen Atlantik-wall en geen parkeertarievenroversbende...

 • Jan Verstrepen

  Met het mooie weer hier heb je echt niets te zoeken in andere landen

 • Gino Denil

  Properder, meer open ruimte, vriendelijker en je kan er meer met je vakantiebudget. De wet van kwaliteit en omzet.

 • jintha peeters

  moest ik kiezen tussen de nederlandse kust of de vlaamse kust ik zal ook naar nederland gaan veel mooier mer ja vlaanderen is ook gat lelijk

 • emiel wouters

  Het is daar ook veel properder en er is een uitgebreid wandel en fietsen paradijs. Hier draait alles rond de auto. Neem daar maar eens een voorbeeld aan.