.
Volledig scherm
. © Reuters

Naar waar kunnen Belgen reizen binnen Europa? Buitenlandse Zaken komt met vereenvoudigde reisadviezen

Vanaf vandaag openen enkele landen in Europa opnieuw de grenzen. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, komt het Ministerie van Buitenlandse Zaken met vereenvoudigde reisadviezen, zodat de Belgen makkelijk kunnen zien naar welke Europees land ze mogen reizen en welke voorwaarden daar gelden. 

21 reacties

 • Paul Hendriks

  2 jaar geleden
  Leuk zo’n stoplicht, ik heb gezien dat ze er vanaf 1 september ook in het onderwijs invoeren, jammer dat er weer helemaal niets van klopt, bulgarije heeft vandaag zijn grenzen gesloten, dus dat is dan heen en terug ruim 5000 kilometer voor jan met de korte achternaam bedankt dromers !
 • Johan Vercarre

  2 jaar geleden
  Mijn bestemming kleurt zo groen als de omgeving daar.
 • Argus Vercauteren

  2 jaar geleden
  Het lijkt me beter om dit jaar thuis te blijven. Op vakantie gaan, lijkt me een stressvolle bedoening: mondmaskers, handhygiëne, afstand houden verschilt van land tot land (1 m, 1,5 m of 2 m). Stel dat een hotelgast/personeelslid besmet raakt met corona, dan is de kans groot dat iedereen in quarantaine moet. Of erger: je wordt zelf ziek....
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  Belgie heeft wereldwijd het meeste aantal doden per miljoen inwoners dus moet het in alle landen "code rood" zijn om naar Belgie te reizen.
 • marie-rose Decabooter

  2 jaar geleden
  Wij gaan ook naar het buitenland,wel met de auto waar het licht op groen staat,onder andere Nederland-Duitsland of Frankrijk.Hier aan de Belgische kust zijn we niet zo welkom,en ook duurder.Is elk zijn gedacht.Degene die niet op vakantie gaan in het buitenland is hun probleem.Belgie telt het grootste overlijdens!Dus zal elders toch beter zijn,kwestie van overlijdens!!Wat je vandaag nog kan,moet je niet wachten tot later,als later eerder komt is het te laat.Voor degene dit dat begrijpen
 1. Grenzen gaan weer open, dit zijn jouw opties per vakantieland
  PREMIUM

  Grenzen gaan weer open, dit zijn jouw opties per vakantie­land

  Vandaag zal ons land de grenzen weer openen voor wie reist binnen de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de andere vier Schengenlanden (Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Liechtenstein). Maar elk land beslist wel individueel over de opening van de grenzen én over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om het land binnen te komen. Wij hebben alvast alle vakantiemogelijkheden én voorwaarden per land in een handig overzicht gegoten. Laat die vakantie maar beginnen!