Na Ryanair verandert ook Wizz Air haar bagageregels

Photo News
In navolging van Ryanair past ook branchegenoot Wizz Air zijn bagagebeleid aan. Vanaf 1 november dit jaar mag iedere passagier één handbagage gratis meenemen in de cabine. 

De van oorsprong Hongaarse lowcostmaatschappij wil het in- en uitstappen door passagiers vlotter laten verlopen. Wizz Air vliegt vanuit Charleroi op verschillende bestemmingen in Oost-Europa.

De aanpassing is onder meer bedoeld om vertragingen te voorkomen. Uit statistieken van Wizz Air blijkt dat meer dan 10.000 vluchten per jaar getroffen worden door vertragingen die te maken hebben met bagage.

Voor reguliere passagiers betekent de aanpassing concreet dat Wizz Air-reizigers een stuk handbagage van 40 bij 30 bij 20 cm mag worden meegenomen. Passagiers die 'WIZZ Priority' kopen, mogen een iets grotere trolley meenemen als handbagage. Voor tassen die meer dan 10 kilo wegen wordt een meerprijs in rekening gebracht. De extra kosten bedragen dan minstens 7 euro.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Matthijs Streefland

  Ik vlieg meermaals per jaar met Wizz naar Roemenië. Nóg nooit problemen mee gehad, is een zéér goede vliegmaatschappij met heel vriendelijk personeel.

 • Dian Jans

  Wizz air is een goede maatschappij , vertrekt nog vanuit Eindhoven en is ook zeer goedkoop, is een Hongaarse maatschappij en een vlucht naar Budapest us erg goedkoop.Zeer tevreden over !

 • pascal de backer

  @ Didi, natuurlijk heb je nog niet gehoord van Wizz Air, omdat je er geen gezeik mee hebt zoals met Ryanair... heb wel al met hun gevlogen en om eerlijk te zijn beter vliegen met hen dan bv. met CSA of Tarom (waarschijnlijk ook nog nooit van gehoord, maar de maatschappijen van Tsjechië en Roemenië)!

 • Didi Bellens

  Nog nooit gehoord van Wizz Air.

 • Ludovic De Beuckeleer

  ik vlieg niet met zulke maatschappijen.