Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © AFP

Na Brussel nu ook Wallonië rood op Europese coronakaart. Verder geen groen meer in Duitsland, in Spanje is situatie verbeterd

Na Brussel kleurt nu ook Wallonië rood op de Europese coronakaart. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Vlaanderen blijft oranje. Verder telt Duitsland plots geen groene zones meer en is de situatie in Spanje wat verbeterd.

  1. Wat als je reisbestemming een rode zone wordt? "Wie boekt via een touroperator kan zijn vakantie vaak kosteloos wijzigen”
    PREMIUM

    Wat als je reisbestem­ming een rode zone wordt? "Wie boekt via een touropera­tor kan zijn vakantie vaak kosteloos wijzigen”

    Heel wat gebieden in Europa kleuren rood omwille van corona, al schrikken die rode zones almaar minder reizigers af om er hun vakantie door te brengen. Maar wat als je toch geen zin hebt om naar zo'n zone te reizen omdat je nog niet volledig gevaccineerd bent en niet in quarantaine wil bij thuiskomst? Onze reisexpert Johan Lambrechts lijst de mogelijkheden op.