Morgen drukste dag op Zaventem: "Kom op tijd naar luchthaven"

Lukas
Wie morgen op reis vertrekt, wordt aangeraden om op tijd naar de luchthaven van Zaventem te vertrekken. Volgens de prognoses wordt het morgen de drukste dag op Brussels Airport door de wissel in het midden van de zomervakantie. Er worden meer dan 96.000 aankomende en vertrekkende passagiers verwacht, meldt de VRT.

Onder de tienduizenden reizigers zijn onder anderen ongeveer 5.000 internationale festivalgangers van Tomorrowland, die morgen opnieuw huiswaarts keren. Ook vandaag is het al druk op de luchthaven. Dinsdag wordt opnieuw veel volk verwacht. De drukste momenten zijn traditiegetrouw tussen 8 uur en 10 uur 's morgens en tussen 16 uur en 18 uur 's avonds. 

Volgens Nathalie Pierard van Brussels Airport houden reizigers best rekening met lange wachttijden aan de check-inbalies en security. Ze raadt dus aan om op tijd naar de luchthaven te komen. Automobilisten checken best tijdig het verkeer voor ze vertrekken en kunnen eventueel al een parkeerplaats reserveren. Het is ook mogelijk om vooraf in te checken. 

Brussels Airport heeft een lijst met tips voor een vlot vertrek op haar website gezet.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marnick L'Eau

  en net dan snijdt de nmbs de treinen naar zaventem in de helft, want dat ontbrak er nog aan. onbekwame klungels

 • rudolf jacobs

  dat komt ervan als zaventem maar een tweede of derde rangs luchthaventje is en dat door bestuur en volk dat er rond is gaan wonen en den boel nog wat duurder maken voor uw oude voorbij gestreefde structuur zaventem is als de regering LOG EN LUI

 • erik vanhove

  Hoe meer er vertrekken hoe beter. Je moet er alleszins veel moed voor hebben.Liever zij als ik.

 • KOEN THEYS

  Zorgen jullie maar eens dat de vliegers op tijd vertrekken. Het is altijd wat !

 • marc meysman

  Jean Petermans rede zaventem klein blijft is gevolg van die mensen die later komen wonen zijn. Klachten over lawaai maar wel elk jaar weer op reis gaan met de vlieger