Volledig scherm
© REUTERS

Moet je binnenkort nu ook al je boeken laten zien op Amerikaanse luchthavens?

Verenigde StatenDe Amerikaanse instantie die instaat voor de veiligheidscontroles op luchthavens, TSA, overweegt passagiers te verplichten om alle papieren en boeken uit hun handbagage te halen bij een controle. Die opvallende maatregel zou de veiligheid moeten verhogen, maar privacyorganisaties vrezen voor de gevolgen.

 1. CNN-gezicht laat "vernederende" fouillering filmen: "Van vagina's moeten ze afblijven"

  CNN-ge­zicht laat "vernede­ren­de" fouille­ring filmen: "Van vagina's moeten ze afblijven"

  Vernederend: zo voelde Angela Rye het moment aan waarop ze in de luchthaven van Detroit aan een grondige fouillering onderworpen werd. De 37-jarige vrouw werkt als politiek analist voor CNN en reist in die hoedanigheid heel wat af. Vorige week sloeg de bodyscan echter alarm: onder meer drie zones rond haar intieme delen kleurden geel. Een veiligheidsbeambte moest de bewuste plek met andere woorden van naderbij inspecteren. Rye liet de controle filmen door een agent, op het eind is te zien hoe ze in tranen uitbarst. Hoe moeten slachtoffers van seksueel geweld zich hier bij voelen, vraagt ze zich af. Heel wat mensen vinden echter dat ze serieus overdrijft.
 2. De Croo raadt skireizen ten stelligste af, maar dit gezin vertrekt toch: “Ik denk niet dat wij iemand in gevaar brengen”

  De Croo raadt skireizen ten stelligste af, maar dit gezin vertrekt toch: “Ik denk niet dat wij iemand in gevaar brengen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) raadt iedereen af om deze winter op skivakantie te gaan. “Je hoeft geen viroloog te zijn om te weten welke risico’s dat inhoudt”, verklaarde de eerste minister vrijdag na afloop van de ministerraad. Voor de familie Slock is het een vaste traditie om Kerstmis te vieren op de latten. Ze trekken elk jaar naar Kronplatz in Zuid-Tirol. En die traditie willen ze, ondanks corona, in ere houden.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt