REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Moet je binnenkort nu ook al je boeken laten zien op Amerikaanse luchthavens?

Verenigde StatenDe Amerikaanse instantie die instaat voor de veiligheidscontroles op luchthavens, TSA, overweegt passagiers te verplichten om alle papieren en boeken uit hun handbagage te halen bij een controle. Die opvallende maatregel zou de veiligheid moeten verhogen, maar privacyorganisaties vrezen voor de gevolgen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. CNN-gezicht laat "vernederende" fouillering filmen: "Van vagina's moeten ze afblijven"

  CNN-ge­zicht laat "vernede­ren­de" fouille­ring filmen: "Van vagina's moeten ze afblijven"

  Vernederend: zo voelde Angela Rye het moment aan waarop ze in de luchthaven van Detroit aan een grondige fouillering onderworpen werd. De 37-jarige vrouw werkt als politiek analist voor CNN en reist in die hoedanigheid heel wat af. Vorige week sloeg de bodyscan echter alarm: onder meer drie zones rond haar intieme delen kleurden geel. Een veiligheidsbeambte moest de bewuste plek met andere woorden van naderbij inspecteren. Rye liet de controle filmen door een agent, op het eind is te zien hoe ze in tranen uitbarst. Hoe moeten slachtoffers van seksueel geweld zich hier bij voelen, vraagt ze zich af. Heel wat mensen vinden echter dat ze serieus overdrijft.