Minstens 175.000 bezoekers voor Bollekesfeest in Antwerpen

THINKSTOCK
De negende editie van het Bollekesfeest in Antwerpen was opnieuw een succes. Uit een wifi-telling van de stad blijkt dat tussen de 175.000 en de 200.000 mensen het evenement bezocht hebben. Zij konden vier dagen lang genieten van het beste dat de Scheldestad te bieden heeft. Zo werden er liefst 20.000 liter Bollekes gedronken, het bekende Antwerpse bier van brouwerij De Koninck.

Er kon op het Bollekesfeest niet alleen gedronken, maar ook gegeten worden. Nieuw dit jaar was de lange picknicktafel met 'high tea op zijn Antwerps' en lokale streekproducten op de Suikerrui. Er werden 110 van die A-tea manden verkocht en met smaak leeggegeten.

Ook op de internationale markt konden bezoekers smullen van specialiteiten uit niet minder dan dertig landen. Het zomeraperitief lokte ongeveer achtduizend bezoekers en tijdens de Handjesworp wisselden er 15.000 chocolade handjes van eigenaar.

Naast drinken en eten waren er tal van optredens: 28 bands en dj's beklommen de podia op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein. Er waren ook zestig gegidste wandelingen doorheen de stad, een fietstocht en een havenrondvaart, waaraan in totaal zowat 1.500 mensen deelnamen. Het middelpunt van alle festiviteiten was de Grote Markt, waar het stadhuis dit jaar zijn 450ste verjaardag viert.