Minister Tellier wil forser optreden tegen vervuiling door kajakkers op Lesse

Photo News
Waals minister van Leefmilieu Céline Tellier (Ecolo) is van plan kajakkers de duimschroeven aan te draaien. Volgens de kranten van de groep SudPresse wil ze er zo voor zorgen dat er minder afval in de natuur achterblijft. Blikjes en plastic flessen mee aan boord nemen wordt mogelijk verboden.

Ondanks het wetgevend kader en de regulering via milieuvergunningen is de situatie niet optimaal, vindt minister Tellier. "Er lopen tal van klachten binnen wegens het achterlaten van vuilnis en schade aan het milieu. Dat mag niet blijven duren", antwoordde ze op een vraag van Waals parlementslid Nicolas Janssen (MR).

Ze is voorstander van meer controles, maar wil vooral de omkadering tegen het licht houden. "We zijn daarmee aan de slag gegaan, onder andere rond een verbod om bepaalde dingen mee te nemen die nadien onder meer aan de oevers van de Lesse worden achtergelaten, maar we gaan ook het geheel van vergunningen bekijken en de voorwaarden en controleerbaarheid herbekijken.”

Lees ook: Amper nog plaats in Frankrijk: gaat prijs van vakanties nu omhoog? En zijn er regio’s waar het minder druk is? Al uw vragen beantwoord (+)

Bekijk ook:

Vanaf 1 juli geen limiet voor bijeenkomsten in Nederland

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Kelchtermans

  Hij heeft gelijk. Hoe gemakzuchtig en vuil kan je zijn? Voor mijn part geven ze boetes van 100 euro per gram achtergelaten afval + twee weken gemeenschapsdienst: bermen, parkeerterrreinen, parkjes en oevers ruimen van 9 tot 5. En bij recidivisme een kamion restafval op hun oprit.

 • Paul Verbeeck

  Niet alleen daar , in de bossen ziet het soms wit van de papieren zakdoekjes (gevaar voor dieren) en je ziet meer en meer blikjes , verpakkingen , flesjes liggen , ze gooien ze zelfs in de weides waar dieren in staan .

 • Emi De graeve

  Waar veel volk komt begint de miserie : lawaaihinder en vervuiling. Verplicht mensen om net als de hondenpoep, ook hun afval mee te nemen...dit uit respect voor de natuur en de medemens die niet verplicht is om andermans vuil op te ruimen.

 • branda van den berg

  Groot gelijk natuurlijk ze laten het vuil stilletjes in water zaken.een fikse boete van 500€

 • etienne vijverman

  daar heeft ze gelijk in is het nu zo moeilijk de restafval aan boord te houden en in een vuilbak te doen blijkbaar wel voor velen