Minder ongevallen op skipistes tijdens kerstvakantie

Veel wintersporters konden niet eens de piste op.
BELGAIMAGE Veel wintersporters konden niet eens de piste op.
Er waren deze kerstvakantie minder ongevallen op de skipistes. Reisbijstandsorganisatie VAB noteerde een daling met 31 procent. Vooral tijdens de tweede week waren er minder ongevallen, omdat veel wintersporters vaak gewoon de piste niet op konden door zware sneeuwstormen. In Frankrijk werd zelfs aangeraden om binnen te blijven.

De rit naar de ski-oorden was voor veel wintersporters ook al geen pretje. Door sneeuw op de route steeg het aantal ongevallen en auto's die zich vastreden in de sneeuw en/of modder met 57 procent, aldus VAB.

De reisbijstandsorganisatie opende 13 procent meer dossiers voor autopech. Die stijging heeft vooral te maken met de moeilijke rijomstandigheden tijdens het wisselweekend in de kerstvakantie. Er kwam 16 procent meer oproepen binnen voor startproblemen, vooral voor terugkerende wintersporters, die de wagen een hele week aan de kant hadden laten staan.

Europ Assistance opende een kwart minder medische skidossiers in de skigebieden in vergelijking met de kerstvakantie vorig jaar. Ten opzichte van de kerstvakantie 2015-16 was er een minieme stijging (1 procent). De meeste letsels kwamen voor aan de knie (46 procent), de schouders (15 procent) en de benen (10 procent). In de zonbestemmingen waren er 4 procent minder medische dossiers. De organisatie behandelde 15 procent meer technische dossiers (autopech) van en naar de Alpen. 

Touring moest volgens voorlopige cijfers 4 procent meer technische interventies wegens pannes uitvoeren. De medische tussenkomsten stegen met 6 procent. De mobiliteitsorganisatie kreeg in totaal ongeveer 15 procent meer oproepen.
Terugkerende wintersporters vanuit Frankrijk mogen zich komend weekend trouwens aan verkeersproblemen verwachten op de lokale wegen vanuit de skigebieden. Zaterdagnamiddag en zondag wordt opnieuw sneeuwval voorspeld. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.