Mijd zaterdag als reisdag in de krokusvakantie

gettyimages.be
Vermijd de zaterdag als vertrek- of als terugkeerdag. Zo kan het reisadvies van de mobiliteitsorganisaties VAB en Touring voor de komende krokusvakantie worden samengevat. De vakantie-uittocht gaat vrijdag van start.

De krokusvakantie is traditioneel de populairste skivakantie voor de Belgen, zegt VAB. De sneeuwkwaliteit is dit jaar uitzonderlijk goed, waardoor nog meer Belgen lastminutevakanties naar de sneeuw boekten.

Bovendien valt de krokusvakantie dit jaar samen met de vakantie in delen van Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en in Zuid-Nederland. VAB verwacht daarom veel drukte op de wegen richting skigebieden. Aangezien de Nederlanders snel in België zijn, loopt het aantal automobilisten in eigen land ook op. VAB verwacht vooral drukte op de E411 richting Ardennen. Wie op wintersport vertrekt, doet dat best op vrijdagochtend 13 februari of op zondag 15 februari.

Ook Touring waarschuwt voor de zwarte dag (superdruk verkeer met lange files) van zaterdag in Frankrijk en in het Alpengebied. Ook Touring raadt de automobilisten aan vrijdagochtend vroeg te vertrekken, of het vertrek uit te stellen tot zondag 15 februari. Voor de terugkeer wordt het vooral erg druk op zaterdag 21 februari (oranje dag in Europa). Een terugkeer op zondag zal niet zo'n probleem vormen.