RV/PN
Volledig scherm
© RV/PN

Met vakantie naar Frankrijk? Zo ziet het plan van de vrijheid eruit bij onze zuiderburen

Wie voor een weekendje of langer naar Frankrijk wil, zal nog even rekening moeten houden met coronamaatregelen. Maar ook bij onze zuiderburen krijgt het ‘plan van de vrijheid’ steeds meer vorm. Dit is wat er de komende weken en maanden allemaal mogelijk is en wat niet.

42 reacties

 • Rudy Van Bogaert

  1 maand geleden
  Beste Ives, ons land is zeker mooi, maar! Ik heb voor Hemelvaart meer dan 20 campings gemaild en gebeld hier in België uiteindelijk 1 gevonden! Ik zie het de komende zomer niet zitten om op deze manier in eigen land op vakantie te gaan. In Frankrijk daarentegen rijden wij een hele maand van camping naar camping zonder te reserveren en al zeker niet zoals bij ons vooraf te betalen want dat is tegenwoordig ook de nieuwe regel blijkbaar in België. Camperleven staat nog altijd synoniem met vrijheid.
 • paul laermans

  1 maand geleden
  hier in frankrijk komt er coronapas vanaf 9 juni.
 • Lieven Vanhecke

  1 maand geleden
  reizen met motorhome ? word weer niets van beschreven !!
 • Eduard Dierckx

  1 maand geleden
  Blijkbaar durven de mensen hun eigen leven niet meer leiden, maken dat je wegkomt hier en zoek de zon en zee op in het zonnige zuiden of de bergen want het is daar veel gezonder dan in dit land!
 • coppens jean-pierre

  1 maand geleden
  Kort en praktisch samengevat komt het erop neer dat men vanaf 1 juli vrij kan rondtoeren en verblijven in Frankrijk. Over de covidpas nog geen woord, maar dat is gelijkend aan de huidige maatregels waarbij sommige landen een verplichte vaccinatie eisen tegen gele koorts,