Met dit trucje krijg je gratis een volledige rij voor jezelf in economy class

God Save The Points
God Save The Points God Save The Points
Stiekem hopen we er allemaal op wanneer we in een vliegtuig stappen, maar zelden hebben we een hele rij voor ons alleen. Dankzij blogger en reisexpert Gilbert Ott vergroot je je kansen op een eigen rij exponentieel.

Gilbert Ott is een fervent verzamelaar van airmiles en scoort met tal van trucjes vluchten in eerste klasse en andere luxueuze extraatjes bij luchtvaartmaatschappijen. Maar ook als hij in economy class reist, ontbreekt het hem niet aan luxe. Dankzij de app ExpertFlyer zorgt hij ervoor dat hij in de best mogelijke zetels in het vliegtuig kan plaatsnemen. Met de app kon hij al talloze keren een volledige rij voor zich reserveren, zonder extra kost.

Lees verder onder de foto.

Blogger Gilbert Ott scoorde al verschillende keren een volledige rij voor zichzelf.
God Save The Points Blogger Gilbert Ott scoorde al verschillende keren een volledige rij voor zichzelf.

In zijn blog God Save The Points legt Ott uit hoe je met de app de laatste stand van zaken van de stoelverdeling op jouw vlucht kan checken. Dankzij pushberichten kan je op het allerlaatste moment een andere plaats in het vliegtuig kiezen.

Stoelendans

“Een slimme reiziger doet een stoelendans in een vliegtuig”, vertelt Ott aan Business Insider. “Met ExpertFlyer kan je tot vlak voor je instapt nog van zetel veranderen. Op die manier krijg je misschien een volledige rij voor jezelf. Het kan echt!”

3 geheimen

Het recept voor succes met ExpertFlyer draait volledig rond een goede uitvoering. Ott deelt zijn drie geheimen voor de beste plaatsen.

1. Ontdek de beste plaatsen

Elk vliegtuig is anders, eerst moet je dus nagaan welke plaatsen op jouw vlucht de beste zijn. “Gebruik SeatGuru om alles te weten te komen over jouw vlucht”, zegt Ott. Dankzij deze site heeft je vlucht geen geheimen meer voor jou.

2. Pushberichten

Als je de app pushberichten naar je laat sturen, dan ben je sowieso op de hoogte van de laatste updates. “Je kan bijvoorbeeld ook filteren op ‘plaatsen aan het raam’.”

3. Seat map

Zelfs als je al hebt ingecheckt, is het nog niet te laat om van zetel te wisselen. Bekijk dus zeker de ‘seat map’ voor je instapt. “Je kan de steward aan de gate vragen om van zetel te veranderen, vlak voor je opstapt. En sommige luchtvaartmaatschappijen verkopen zelfs volledige rijen.”

Op de 'seat map' krijg je een mooi overzicht van de nog beschikbare plaatsen op jouw vlucht.
ExpertFlyer Op de 'seat map' krijg je een mooi overzicht van de nog beschikbare plaatsen op jouw vlucht.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Overveldt

  Gaat nooit lukken, volgens IATA regels mag je niet languit op 4 zetels liggen. En bij Ryan Air of Berlin Air moet je dat nooit proberen, daar worden de laatste zitjes verkocht aan 1 Euro. Heb vroeger nog naast zulke vervelende personen gezeten, dachten dat het hele vliegtuig van hun was. Duurde gewoonlijk niet lang....

 • Robby Renmans

  Ik stap altijd als laatste op het vliegtuig. Vaak zijn er vrije plaatsen. Dan kies ik waar ik wil zitten.

 • Jo De Clercq

  Is dit een fulltime job of teveel aan fantasie????

 • yves ballegeer

  Slim zijn is egoïstisch ????? Wees allemaal eens niet zo zuur

 • Valentin Valmont

  Get a Life zou ik zeggen. Trouwens als iedereen dat net voor het instappen zou doen lukt het nooit meer en heeft je vliegtuig gegarandeerd vertraging.