Volledig scherm
© Marc Coppens

Met de meest luxueuze trein ter wereld van Kaapstad naar Pretoria

Vakantie in Zuid-Afrika. We hebben niet het lijf en nog veel minder de goesting om op een strand te liggen bakken, maar anderzijds hebben we ook geen zin om van de ene ratrace in de andere te stappen. Voor één keer gaan we niet van 's morgens tot 's avonds achter de Big Five aan - één keertje wel, natuurlijk - maar kiezen we resoluut voor 'slow traveling'. Met de Rovos Rail sporen we met maximaal 60 kilometer per uur in twee dagen van Kaapstad van Pretoria. Daarna rijden we op eigen houtje naar het Kruger Park. Kijken en genieten. Ontspan nou, ons is in Suid-Afrika!

2 reacties

 • Tuur Schiepers

  3 jaar geleden
  een droom .............
 • Kurt Laes

  3 jaar geleden
  Tja, ik zal nog wat werken: check. Misschien ooit: hmm
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Twintigtal touroperators voeren boekingsstop in voor reizen tot 1 april

  Twintigtal touropera­tors voeren boekings­stop in voor reizen tot 1 april

  Een groep van 26 touroperators gaat niet langer niet-essentiële reizen die tot 1 april zouden plaatsvinden aanbieden aan reizigers. Er geldt al een verbod op niet-essentiële reizen tot 1 maart, maar deze touroperators gaan, samen met de actiegroep SOS Travel #Save or Sink, woensdag nog een stapje verder. De sector wil daarmee een signaal geven van "solidariteit en actieve medewerking richting politiek, virologen en consument", klinkt het.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven