Memorabilia Thomas Cook meteen op eBay en ze kosten al tot paar honderd euro’s

eBay
Het Britse moederbedrijf van Thomas Cook is nog maar net failliet of op eBay duiken al de eerste memorabilia op. Een dekentje dat werd uitgedeeld op een van de allerlaatste vluchten, een koffiemok met het logo van het bedrijf of een schaalmodel van een van de vliegtuigen: ze worden aangeboden voor bedragen die al oplopen tot enkele honderden euro’s.

Het was maandagochtend vroeg dat het nieuws kwam dat Thomas Cook UK failliet was. Naar schatting 9.000 jobs gaan bij het faillissement van de oudste reisorganisatie ter wereld verloren en zo’n 150.000 reizigers kwamen vast te zitten op hun vakantiebestemming.

Deken

Het duurde maandag niet lang eer de eerste memorabilia van het failliete bedrijf te koop werden aangeboden op eBay en vandaag groeide het aanbod nog stevig aan. Het gaat om een wijde waaier aan voorwerpen. Van posters van vliegtuigen, pennen en pins, tot een tas voor een iPad en zelfs een deken dat volgens de verkoper meeging op een van de laatste vluchten van Thomas Cook. Dat laatste staat op 35 euro geprijsd.


Er zijn ook knuffels in de aanbieding en koffiemokken. Bij de duurdere items enkele schaalmodellen van Thomas Cook-vliegtuigen, die prijzen tot 164 euro halen. (lees hieronder verder)

eBay
eBay
eBay
eBay

Opmerkelijk: er zijn ook reistassen, bagagetags en uniformen van de failliete touroperator te koop. Zo kan je voor 63 euro een “gedragen” damesuniform kopen, bestaande uit een blouse, vest en rok, “allemaal 100 procent echt”. (lees hieronder verder)

eBay

Bij de opmerkelijke items ook een handleiding die door de crew aan boord gebruikt werd om de veiligheidsvoorschriften en –procedures te overlopen.

eBay1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joost Vandenabeele

    Pas op, voorwerpen komende uit een faling van een bedrijf geven geen goede energie in jouw woning, zeker als er zoveel leed bij betrokken is zoals alle gestrande reizigers en personeelsleden.