Noodweer op Gran Canaria.
Volledig scherm
Noodweer op Gran Canaria. © REUTERS

Meer dan 250 vluchten geschrapt op Canarische Eilanden vanwege tropische storm

De Canarische Eilanden worden geteisterd door stormweer. Zondag moesten op de eilanden 252 vluchten geschrapt worden vanwege de tropische storm Hermine. Nog eens 38 vluchten werden omgeleid, meldt luchthavenexploitant Aena op Twitter.

 1. 200 Belgen krijgen na uur wachten in vliegtuig via sms te horen dat vlucht uit Gran Canaria niet meer vertrekt

  200 Belgen krijgen na uur wachten in vliegtuig via sms te horen dat vlucht uit Gran Canaria niet meer vertrekt

  Zo’n tweehonderd Belgen zijn gisteravond laat gestrand op Gran Canaria. Ze zaten al een uur in het toestel te wachten toen ze plots een sms’je kregen van luchtvaartmaatschappij TUIfly: door een vertraging was het maximum aantal uren van de crew bereikt. Diezelfde avond nog terugvliegen naar Oostende zat er dus niet meer in. Gestrande reiziger Geert De Cuyper uit Geraardsbergen hekelt de late en onpersoonlijke communicatie van TUIfly. “Het gebrek aan menselijkheid is ontstellend.” Uiteindelijk bleek een probleem met de pushback truck aan de basis te liggen.
 2. Trakteer jezelf op een last minute trip naar zee: hier verblijf je drie dagen voor minder dan 100 euro per persoon
  HLN Shop

  Trakteer jezelf op een last minute trip naar zee: hier verblijf je drie dagen voor minder dan 100 euro per persoon

  Het is uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. De levensgenieters onder ons laten dit niet aan zich voorbijgaan en trakteren zichzelf op een uitje naar zee. Je zwemkostuum hoef je dan niet meteen boven te halen, heerlijk uitwaaien, mooie wandelingen langs het water en klinken in de laatste zon op de vele terrassen staan wél op het programma. HLN Shop belicht drie lastminute vakanties in Nederland, Frankrijk en eigen land waar je je voor minder dan 100 euro per persoon in de watten laat leggen.