Luchthaven Eindhoven mag komende jaren niet meer groeien

ANP
Eindhoven Airport mag de komende jaren niet meer groeien. Dat schrijft Nederlands minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. De maatregel moet de geluidsoverlast van de luchthaven beperken.

Van Nieuwenhuizen neemt daarmee de aanbevelingen van de Commissie-Van Geel over, die haar rapport in april presenteerde. Die commissie heeft zich gebogen over de ontwikkeling van de luchthaven tot 2030. Daarin staat vermindering van de geluidsbelasting voor de omwonenden voorop.

Stillere vliegtuigen

Minder geluidsoverlast moet worden bereikt door stillere vliegtuigen op Eindhoven te laten vliegen. Ook worden vluchten na 23.00 uur in de ban geslagen. Vanaf volgend jaar zomer mogen geen vliegtuigen meer na dat tijdstip landen of stijgen. Tot en met 2021 blijft het aantal vliegbewegingen van de luchthaven op 41.500.


Eindhoven en de omliggende gemeenten, de provincie en de luchthaven hadden eerder al unaniem hun steun uitgesproken voor het rapport van Van Geel.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kees Huls

    Ronald Beintema, waar hebt u die info vandaan? De enige partij die er echt achter staat is de VVD, (OpenVLD). Omdat de andere regeringspartners CDA, D66 en Christenunie veel bedenken hebben is dit een hoofdpijndossier geworden. Vliegveld Lelystad is al een jaar klaar maar nog niet in gebruik. Overigens mogen hier dan alleen vakantievluchten gebruik van maken die overgenomen zijn van Schiphol dat nu niet meer kan groeien. Nieuwe vluchten kunnen niet. Dus (ook) in NL zijn het niet de Sossen.

  • Ronald Beintema

    Luchthaven Eindhoven hoeft ook niet te groeien...in het piepkleine Nederland komt een grote luchthaven bij Lelystad......dat wordt er allemaal doorheen geduwd door de linkse politici!!!