Luchthaven Charleroi verwacht bijna 100 bestemmingen in juli

Beeld ter illustratie. Passagiers wachten aan de incheckbalie op de luchthaven van Charleroi.
BELGA Beeld ter illustratie. Passagiers wachten aan de incheckbalie op de luchthaven van Charleroi.
Vanop de luchthaven van Charleroi zullen reizigers in juli kunnen vliegen van en naar 96 bestemmingen in 29 landen. Dat heeft Brussels South Charleroi Airport donderdag bekendgemaakt.

De Henegouwse luchthaven startte de commerciële vluchten een tiental dagen geleden weer op. Vliegtuigen van maatschappijen als Wizz Air, Pegasus en Belavia zijn sindsdien weer te zien op het tarmac. En Ryanair, de grootste speler op Charleroi, vliegt sinds afgelopen zondag weer.

De komende dagen en weken zullen deze maatschappijen hun aanbod uitbreiden, en er zullen ook andere maatschappijen weer hun opwachting maken. Zo keert Air Corsica eerstdaags naar Charleroi terug, terwijl TUI fly vanaf 3 juli en Air Belgium vanaf 15 juli weer passagiers van en naar de luchthaven willen vliegen.

Lees ook: 

Zo reizen we deze zomer: alle regels in de populairste bestemmingen binnen Europa(+)

Is er al een reisverzekering die corona dekt? Kies ik beter een coronavoucher of een terugbetaling? De meest prangende reisvragen beantwoord(+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.