Lagekostenmaatschappij die vanuit Brussel naar VS wou vliegen bankroet

Primera Air is bankroet.
Twitter Primera Air is bankroet.
Lagekostenmaatschappij Primera Air staakt zijn activiteiten. De Scandinavische luchtvaartmaatschappij heeft het faillissement aangevraagd, zo maakte ze zelf bekend. Primera Air was van plan in 2019 rechtstreekse vluchten aan te bieden vanuit Brussel naar de VS.

Primera Air slaagde er niet in een akkoord met de banken te vinden, en "ziet geen andere keus dan het bankroet aan te vragen", aldus het bedrijf in een mededeling. Het bedrijf ging onder meer gebukt onder een factuur van tien miljoen euro wegens corrosie aan één van zijn toestellen en diende wegens leveringsmoeilijkheden voor nieuwe toestellen dure huurcontracten af te sluiten. 

In augustus kondigde Primera Air nog aan dat het vanaf volgende lente rechtstreekse vluchten zou opstarten tussen Brussel en de Amerikaanse steden Boston, New York en Washington.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • cracco raymond

    brussel moet blij zijn,minder luchtvervuiling??????