Speciale sfeerverlichting om het einde van luchthaven Tegel in te luiden.
Volledig scherm
Speciale sfeerverlichting om het einde van luchthaven Tegel in te luiden. © REUTERS

Laatste vlucht vertrekt van Berlijnse luchthaven Tegel

Met een vlucht van Air France naar Parijs is vandaag het laatste vliegtuig vertrokken van luchthaven Tegel in Berlijn. Daarmee gaat het vliegveld, dat in 1948 werd geopend en sinds 1960 commerciële vluchten uitvoerde, uit dienst.

0 reacties

 1. Onduidelijk of opheffing Amerikaans inreisverbod ook geldt voor AstraZeneca-vaccin, maar topviroloog Anthony Fauci voorziet geen problemen

  Onduide­lijk of opheffing Amerikaans inreisver­bod ook geldt voor AstraZene­ca-vac­cin, maar topviro­loog Anthony Fauci voorziet geen problemen

  Het is voorlopig nog niet duidelijk of ook personen die met het AstraZeneca-vaccin ingeënt werden tegen SARS-CoV-2 opnieuw welkom zijn in de Verenigde Staten. Het Witte Huis maakte maandag bekend dat begin november de grenzen opnieuw opengaan voor alle internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, maar liet in het midden of dat ook geldt voor personen die een vaccin kregen dat in de VS zelf nog geen marktvergunning kreeg. De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci ziet alvast geen probleem voor reizigers die twee prikken met AstraZeneca kregen. Ook de Britse premier Boris Johnson en de Europese Commissie gaan ervan uit dat zij, net als andere volledig gevaccineerden, de VS zullen binnen mogen vanaf 1 november.
 1. Personeel luchthaven Charleroi houdt werkonderbrekingen, vliegverkeer mogelijk verstoord
  4

  Personeel luchthaven Charleroi houdt werkonder­bre­kin­gen, vliegver­keer mogelijk verstoord

  Op de luchthaven van Charleroi vonden er deze namiddag werkonderbrekingen plaats tussen 13 en 15 uur. De werknemers klagen met de actie “de onaanvaardbare verslechtering van de arbeidsomstandigheden” aan. De volgende stap is een staking. De directie liet vanavond weten dat morgen een ondernemingsraad gepland is op de luchthaven, om meer duidelijkheid te geven over de situatie van de luchthaven.