Wanhopige toeristen op de luchthaven van Antalya vragen zich af of ze nog wel thuis zullen geraken vooraleer de touroperator failliet gaat.
Volledig scherm
Wanhopige toeristen op de luchthaven van Antalya vragen zich af of ze nog wel thuis zullen geraken vooraleer de touroperator failliet gaat. © Reuters/Twitter

Klanten Thomas Cook worden gegijzeld in hotel: “2.000 euro betalen om weg te kunnen”

De Britse reisgroep Thomas Cook houdt momenteel een ultiem crisisoverleg met de grootste aandeelhouders en schuldeisers. De opties drogen stilaan op. Het faillissement kan leiden tot grootste Britse repatriëringsoperatie sinds WOII. De reisgroep die een grote schuldenberg torst, moet dringend 226 miljoen euro weten te vinden om de komende weken te overleven. Ondertussen groeit de ongerustheid bij reizigers en hoteluitbaters. De reizigers vragen zich af of ze nog wel thuis zullen geraken en hoteluitbaters vrezen dat ze hun geld niet meer gaan krijgen van Thomas Cook. In een hotel in Tunesië loopt de situatie uit de hand. De hotelgasten worden er vastgezet door bewakers en gedwongen om geld op tafel te leggen, zo blijkt uit beelden op sociale media. 

67 reacties

 • Wim Tack

  1 jaar geleden
  Dat die hoteluitbaters die gijzelen opsluiten. Als Thomas Cook niet betaald heeft is dat het probleem tussen hotel en Thomas Cook. Ik vind het erg dat de autoriteiten in Tunesië niet ingrijpen. Tunesië zal niet in mijn lijstje staan om er naar toe te gaan.
 • JAN krommentak

  1 jaar geleden
  2 dagen nadat het moederbedrijf het faillissement uitsprak bleef men hier in België gewoon doorwerken en mensen op verlof sturen omdat ze anders hun garantie op terugbetaling zouden verliezen een schande !
 • Hans Engelen

  1 jaar geleden
  Grappig hoe velen het opnemen voor hotels die denken dat mensen van hun vrijheid beroven toegelaten is. Het interesseert mij geen enkele zier of ze hun geld gehad hebben van Thomas Cook. Dat is tussen hen en Thomas Cook en valt nu eenmaal onder zakelijke risicos. Mensen gijzelen en beroven (ja dit is beroven, deze mensen hebben hun verplichtingen nagekomen en betaald aan thomas cook, hun treft dan ook geen enkele blaam) is een misdaad en moet als dusdanig behandeld worden door de authoriteiten.
 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  Eric Loyens die mensen staan daar in hun badkledij en hun koffer kunnen ze niet pakken want de kamerdeuren zijn geblokeerd en zo weggaan taxi nemen zonder u geld pas in u zwembroek naar ambassade etc ook de uitgang houden ze gesloten artikel niet begrijpend gelezen?
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  het grootste slachtoffer zijn de hoteluitbaters en hun personeel, zij werken al 3 maanden voor de schone schijn. De toeristen hebben hun vakantie wel gehad al is het niet altijd met het gewenste comfort. Maar Cook zijn de grote misdadigers. Die gasten van het bestuur verdienen levenslange gevangenisstraf
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"