Keuring uitgesteld door corona, en toch met de auto op vakantie? Bewijs verlengde geldigheidstermijn keuringsattest met dit drietalig document

Beeld ter illustratie
Shutterstock Beeld ter illustratie
Wie uitstel heeft gekregen voor de keuring van zijn auto, kampeerwagen of licht bedrijfsvoertuig en toch naar het buitenland wil reizen, kan een drietalig document downloaden met de Vlaamse coronamaatregelen bij de keuring. Het beschrijft voor buitenlandse instellingen en politiediensten in het Nederlands, Engels en Frans de uitsteltermijnen voor de keuring die door corona werden toegestaan. 

Door de Covid-19-epidemie waren de keuringstations en examencentra een tijd gesloten. Daarom besliste Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) om een aantal termijnen uit te stellen. Zo werden de geldigheid van het bewijs van vakbekwaamheid en de termijn om nascholing te volgen met zeven maanden verlengd. Ook de geldigheid van het keuringsattest werd met zes maanden verlengd. Hetzelfde geldt voor de geldigheid van de keuring van de tachograaf en snelheidsbegrenzer. Voorts bevat het document nog een aantal bepalingen over de tijdelijke ADR-regelgeving.

Het document is bedoeld voor (inter)nationale privéverplaatsingen, (inter)nationaal personenvervoer en (inter)nationaal transport van goederen, en kan gedownload worden op de website van de Vlaamse overheid.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.