De meeste skipistes blijven voorlopig dicht.
Volledig scherm
PREMIUM
De meeste skipistes blijven voorlopig dicht. © iStock

Kan je nog gaan skiën in de krokusvakantie? En wat zijn de regels? Alle antwoorden voor wie nog skiplannen heeft

Zestien reisorganisaties zijn de coronapandemie liever voor en schrappen al hun skivakanties tot en met de krokusvakantie, in niet-coronatijd dé skiweek bij de uitstek. Echter, appartementen en chalets zijn wél nog te huur en met de wagen vol latten en skipakken steek je nog altijd zonder problemen de grens over op zoek naar een piste die open is. Sluiten skigebieden tijdens de populaire krokusvakantie de grenzen voor toeristen? En wat gaat ons land doen met al die terugkerende individuele skiërs? De belangrijkste vragen beantwoord.

60 reacties

 • Stanny Bruyninckx

  5 dagen geleden
  Hopelijk sluiten ze mensen die nu nog gaan skiën bij hun terugkomst zonder pardon minstens 14 dagen op in verplichte quarantaine en worden deze helemaal achteraan geplaatst op de vaccinatie lijst
 • Ron Kegeleers

  1 week geleden
  Hebben jullie nog ni genoeg virus binnengebracht ? Blijf eens thuis zoals die andere 10000000 Belgen. Denk eens aan de mensen van de horeca die mensen hebben geen geld meer om te reizen. Egoisten zijn jullie.
 • mady wijns

  1 week geleden
  Dat deze vraag zelfs nog maar gesteld wordt ?? Is skiën essentieel?
 • Marleen De Clercq

  1 week geleden
  waarom laten jullie dat allemaal toe wij hier rustig thuis af wachten en op letten ik ben mijn moederke verloren aan deze strijd en niets meer mogen en kunnen doen , zonder afscheid zonder knuffel en zonder zoen , alleen naar een kist staan kijken hebben ze daar nu geen verstand van 1jaar uit te stellen Marc Van Ranst zeg het nog thans genoeg waar is jullie verstand denk ne keer aan al die overleden mensen die zo hun best gedaan hebben en gevochten hebben voor hun leven Marleen
 • Daniel Gil

  2 weken geleden
  Waarom krijgt een terugkerende reiziger die een covid test weigert geen boete van 250 € en een inwoner die de covid regels niet volgt wel een boete ??? Leg de boete ook aan de weigeraars (en ZELF betalen voor de covid test) en het probleem zal snel opgelost zijn !! Weer een schoolvoorbeeld van 2 maten en 2 gewichten.
 1. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 2. 16 Vlaamse skireisorganisaties annuleren alle reizen tot en met krokusvakantie: “Het is niet verantwoord”
  PREMIUM

  16 Vlaamse skireisor­ga­ni­sa­ties annuleren alle reizen tot en met krokusva­kan­tie: “Het is niet verant­woord”

  16 Vlaamse skireisorganisaties hebben samen beslist om al hun reizen tot en met de krokusvakantie te annuleren. Niet verantwoord met de huidige coronacijfers, klinkt het. “En we willen geen enkele besmetting op ons geweten hebben.” Meer dan 10.000 klanten krijgen hun geld terug of mogen hun skivakantie op de lange baan schuiven. Al blijft de vraag of de latten in de paasvakantie wél bovengehaald mogen.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"