Kan ik gratis PCR-tests nu al reserveren? En zal er gecontroleerd worden? Vandenbroucke over nieuwe reisregels

De regels rond reizen liggen vast voor deze zomer. Belangrijke boodschap na het Overlegcomité van vrijdag: het Europees Digitaal Covidcertificaat vormt de basis, wie niet volledig gevaccineerd is heeft een recente negatieve coronatest of een bewijs van herstel nodig. Maar zal er ook gecontroleerd worden? En kunnen landgenoten die nog niet volledig gevaccineerd zijn nu al hun gratis PCR-tests reserveren? Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beantwoordt in VTM Nieuws enkele vragen over de reisregels die vanaf 1 juli zullen gelden.

9 reacties

 • Peter Pycke

  2 weken geleden
  Wij vertrekken met het vliegtuig vanuit Amsterdam, gelden dan dezelfde regels?
 • Vicky Beyens

  2 weken geleden
  hoe zit het met mensen die volledig gevaccineerd zijn maar geen 2 weken hebben voor ze vertrekken. moeten deze een pcr test laten doen en zo ja zijn deze ook gratis?
 • lars vandenberge

  2 weken geleden
  En als ik nu zo onbaatzuchtig ben en speciaal niet op buitenlandse vakantie vertrek om mijn landgenoten voor het risico van het invoeren van een nieuwe variant te beschermen. Krijg ik dan voor mijn zelfopoffering het geld gestort dat 2 gratis tests zouden kosten?
 • Emi Hergersberg

  2 weken geleden
  Stop dat gratis gewoon maar verkwist ons belastinggeld niet zo.
 • Wilfried Selders

  2 weken geleden
  dus mensen die het zich niet kunnen permitteren op reis te gaan mogen wel betalen voor de happy few! gratis bestaat niet frank! er was er zo nog een die dat dacht...