Jordanië opent militair onderwatermuseum

AFP
Jordanië heeft sinds gisteren zijn eerste militair onderwatermuseum. Tijdens een ceremonie in Aqaba liet het koninkrijk woensdag 19 militaire voertuigen, waaronder tanks, een helikopter en pantserwagens, tot een diepte van 28 meter in zee zakken. 

De voertuigen, die werden opgesteld in een gevechtsformatie, bevinden zich aan een koraalrif in de Rode Zee. ASEZA, de Aquaba Speciale Economische Zone Autoriteit, wil op die manier “een nieuw soort” van museumervaring aanbieden aan toeristen, waarin “sport, milieu en tentoonstellingen” gecombineerd worden.

De noordelijke Rode Zee is populair bij duikers omwille van haar koraalriffen, die in relatief goede gezondheid zijn. Alle “gevaarlijke materialen” werden uit de tanks verwijderd om het mariene ecosysteem niet te schaden, zegt ASEZA. Het museum zou volgens de instelling de creatie van artificiële riffen mogelijk maken en het herstel van de natuurlijke riffen in de regio promoten door “bezoekers weg te lokken naar een alternatieve locatie”.

REUTERS
AFP
REUTERS
AFP
AFP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  En dan zit men te zagen over afval in de zee! Olietankers en tanken zijn geen afval of wat?

 • Danny Valcke

  Met blijkbaar een Belgische CVRT (ambulance voertuig).

 • pieter De Potter

  Goed initiatief. In Thailand heb ik zo een project bezocht waar men op 16m diepte betonnen ribconstructies op de bodem plaatst waar koraal begint op te groeien.

 • olivier lecluyse

  Een mooi verkoopspraatje voor sluikstorten.....

 • Fons Dewaele

  Mooi, zelfs een Belgische CVR T Samaritan (PsSch Leopoldsburg) staat er te bewonderen. Mooi.