Jongen (12) bekijkt paar filmpjes op gsm aan boord van cruiseschip, maar dan komt de rekening: 12.000 euro

Het reisje van het Duitse Kiel naar Oslo in Noorwegen op een boot van de rederij Color Line was al bijna weer vergeten, toen de rekening op de mat viel: 12.000 euro.
Color Line Het reisje van het Duitse Kiel naar Oslo in Noorwegen op een boot van de rederij Color Line was al bijna weer vergeten, toen de rekening op de mat viel: 12.000 euro.
Een paar video's bekijken op een mobieltje aan boord van een cruiseschip is voor een familie uit Berlijn een duur grapje gebleken. Het reisje van het Duitse Kiel naar Oslo in Noorwegen op een boot van de rederij Color Line was al bijna weer vergeten, toen de rekening van de telecomprovider op de mat viel: 12.000 euro.

De zender NDR1 Welle Nord onthulde woensdag dat de twaalfjarige zoon zich onderweg had vermaakt met enkele filmpjes en 470 MB had verbruikt. Dat deze betrekkelijk geringe hoeveelheid dataverkeer zo gigantische kostbaar bleek, heeft volgens een woordvoerder van de scheepvaartmaatschappij vermoedelijk te maken met het feit dat de telefoon van de jongen de beelden heeft binnengehaald via 'Telenor Maritime', een satellietverbinding.

Color Line

Color Line waarschuwt zijn passagiers altijd voor de hoge kosten van dit netwerk en biedt tegen een redelijke vergoeding WIFI aan. Het telefoonbedrijf heeft uit coulance de rekening verlaagd tot 5000 euro, maar het Berlijnse gezin heeft toch een advocaat in de arm genomen om de rekening aan te vechten.
44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kobe Hamerlinck

  Dus iedereen die hier iets zet over dat die jongen op zijn gsm zit tijdens de vakantie beweert zegt eigenlijk dat die nog nooit op vakantie eens met hun gsm zijn bezig geweest. Gooi pas de steen als je zelf perfect bent hé.

 • gretl Victor

  Dan zit je tussen prachtige fjorden en vind je niet beterdan filmpjes bekijken...

 • Lahcen Oizaz

  Hopelijk plaatsen de Chinezen een satelliet systeem dat redelijke prijzen aanrekent voor een wereldwijde verbinding.

 • armand mudah

  een film bekijken op een piepklein schermpje hoe haal je het in je hoofd er zijn genoeg andere dingen te doen op zo een schip

 • roland arents

  Op reis moet ge niet naar tv kijken, maar werden ze wel goed geïnformeerd ?