Jenny keek uit naar infinitypool in haar vakantiehotel, maar foto bleek uit wel érg voordelige hoek getrokken

Twitter, Facebook
De juiste hoek kan je foto maken of kraken. Dat heeft de Britse toeriste Jenny Kershaw aan den lijve mogen ondervinden op vakantie in Vietnam. Ze kreeg niet de 'infinitypool' die ze verwachtte, nadat ze beelden van de accommodatie had gezien op de bekende hotelsite Booking.com bij het maken van haar reservatie. Nee, het 'zwembad' op het dak zag er heel anders uit.

De jonge vrouw uit Manchester deelde de foto die ze op Booking.com zag op Twitter met daarnaast de foto van de realiteit in het Mari Gold Hotel & Apartment. De infinitypool bleek namelijk niet veel meer dan een jacuzzi. “Het zwembad in ons hotel in Vietnam… Booking.com versus de werkelijkheid”, schreef ze erbij. (lees hieronder verder)

De tweet ging in geen tijd viraal en kreeg in zes dagen tijd ruim 170.000 likes. Meer dan 77.000 mensen deelden hem en 1.800 gaven commentaar. Gebruikers kwamen niet meer bij: “Ik heb baden gezien die groter zijn dan dat”, klonk het. “Het lijkt wel een vijver” en “Er was zelfs geen plaats voor de ‘e’ in ‘welcome’ op het matje op de trap.”

Booking.com nam contact op met Kershaw en bood aan de zaak te bekijken en haar te helpen met het formuleren van een klacht. “We raden je aan om de foto’s naar onze klantendienst te sturen, samen met je bevestigingsnummer. We komen zo snel mogelijk bij je terug”, klonk het. (lees hieronder verder)

Maar de toeriste liet al weten dat ze geen klacht wilde indienen. “Het is gewoon grappig en ik merk dat de foto’s intussen zijn aangepast”, reageerde ze. (lees hieronder verder)

De foto’s op de bookingsite zien er nu inderdaad anders uit dan de foto die Kershaw deelde. En er staat ook duidelijk bij dat het om een gratis jacuzzi gaat. 

Booking.com6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacques Vossen

  Ik bekijk ook altijd de hotels vanuit de lucht met G.Earth. Zo kan je perfect zien wat er in de buurt ligt en hoe groot de zwembaden precies zijn. De moeite waard dus.

 • heiko werner

  Is gelijk de Hamburger bij MD.

 • marc germeau

  Clement A, als je de kop van Jenny ziet, heb je 't begrepen

 • Johan Bongers

  Altijd op Tripadvisor dubbel checken!

 • Dietrich Van Helder

  Kan haar geen ongelijk geven. Temeer dat ze met opzet de foto gemaakt hebben met de bedoeling om het groter te doen lijken dan het is. Klinkt misschien vergaand, maar kan toch als een vorm van oplichting gezien worden.