Japan Airlines deelt 50.000 gratis heen- en terugtickets uit

Shutterstock
In juli 2020 is Japan het gastland voor de 32ste editie van de Olympische zomerspelen. In een poging om de drukte in Tokio binnen de perken te houden, pakt luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (JAL) uit met een stunt: ze delen 50.000 heen- en terugtickets uit, gratis en voor niets. De tickets zijn voorbehouden voor buitenlandse toeristen en gelden enkel voor de minder populaire bestemmingen in Japan. 

“In de periode tussen 1 juli en 30 september bieden we tot 100.000 binnenlandse vluchten gratis aan,” staat te lezen op de website van JAL. De luchtvaartmaatschappij selecteerde een aantal bestemmingen die minder populair of gekend zijn bij de meeste buitenlandse toeristen. Op die manier hoopt het land de verwachte toestroom van toeristen deze zomer enigszins te kunnen spreiden. Naar schatting zullen de Olympische spelen zo’n tien miljoen extra toeristen naar Japan lokken. 

De gratis tickets zijn voorbehouden voor buitenlandse toeristen en de bestemming blijft een mysterie voor wie een ticket boekt. Geïnteresseerden kunnen begin februari via de site van JAL hun kans wagen. Enkel de vertrekplaats kan worden geselecteerd (Tokio of Osaka), daarna zal de site vier mogelijke reisbestemmingen tonen. Pas na enkele dagen krijgen de gelukkigen te horen waar de gratis tickets hen naartoe zullen vliegen. 

Begin januari volgt meer informatie over de actie en de reisbestemmingen op de site van Japan Airlines. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.