Ook het logo, een goudkleurig hart, blijft behouden.
Volledig scherm
Ook het logo, een goudkleurig hart, blijft behouden. © EPA

Jaar na faillissement en ondanks pandemie keert Thomas Cook terug

Een jaar na het faillissement van de Britse touroperator Thomas Cook maakt de merknaam een comeback. Het Chinese conglomeraat Fosun, dat het merk kocht, lanceert Thomas Cook als een online reisbureau in het Verenigd Koninkrijk. Ook het logo, een goudkleurig hart, blijft behouden. 

 1. TUI schrapt alle vluchten naar Tenerife, maar garandeert dat 3.000 Belgische vakantiegangers thuis geraken
  PREMIUM

  TUI schrapt alle vluchten naar Tenerife, maar garandeert dat 3.000 Belgische vakantie­gan­gers thuis geraken

  Reisorganisator TUI schort vanaf vrijdag alle vluchten naar Tenerife op. Buitenlandse Zaken kleurde het Canarische eiland rood en raadt iedereen ten zeerste af om nog naar de bestemming af te reizen. Drieduizend landgenoten verblijven met TUI op Tenerife maar hebben de belofte dat ze wel nog naar huis terug kunnen. Intussen worden massaal herfstvakanties op Tenerife geannuleerd.
 2. Tegen alle adviezen in trokken 3 miljoen Belgen toch naar het buitenland: "Het leek alsof iederéén in Frankrijk zat”
  PREMIUM

  Tegen alle adviezen in trokken 3 miljoen Belgen toch naar het buitenland: "Het leek alsof iederéén in Frankrijk zat”

  In juli en augustus zijn 3 miljoen Belgen in het buitenland op reis geweest. Dat is ruim een derde minder dan de 4,8 miljoen in de zomervakantie van vorig jaar, maar meer dan bij de start van de zomer werd verwacht. Toch jubelt de reissector niet, want Belgen boekten zelden via een reisbureau. Zo liep de sector dit jaar al 4,4 miljard euro aan omzet mis. Als die tendens zich voortzet, klopt de sector eind dit jaar af op een omzet van amper 0,9 miljard euro, terwijl dat vorig jaar nog 7,3 miljard was. “Amper een tiende van onze meerdaagse busreizen naar het buitenland is deze zomer doorgegaan. En dan nog met een lage bezetting van hooguit 25%”, zucht Lydie Ghyselinck (67), zaakvoerster van een autocarbedrijf in Oudenaarde.
 1. Vergeet de ‘staycation’, hier is de ‘workation’: telewerken vanuit all-inhotel: “Het doet wonderen voor mijn productiviteit”
  PREMIUM

  Vergeet de ‘staycation’, hier is de ‘workation’: telewerken vanuit all-inhotel: “Het doet wonderen voor mijn productivi­teit”

  ‘Staycation’, dat kenden we al. Maar had u al van een ‘workation’ gehoord? Werken terwijl je op vakantie bent. Het voordeel van je job uitoefenen terwijl je een kleurtje pakt: het kost je geen vakantiedagen. Touroperator TUI ziet brood in het concept en heeft alvast zeven Belgen en Nederlanders naar Portugal gestuurd om het uit te testen: “Het geeft me een enorme boost.”