Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Is het verstandig om nu al reis te boeken voor deze zomer? En wat als geplande trip door reisverbod niet kan doorgaan? Alle vragen beantwoord

Het is voorlopig tot 1 april verboden om niet-essentiële reizen naar het buitenland te maken. Dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Maar wat als je al een reis had geboekt met vertrek in februari of maart? Kan je dan je geld terugkrijgen? En is het verstandig om nu al te boeken voor komende zomer? Reisexpert Anne Moriau van Test Aankoop beantwoordde vanmiddag alle mogelijke vragen in een Facebook Live. Dit waren de tien opmerkelijkste.

57 reacties

 • Peter Nols

  3 weken geleden
  Waarom zolang op voorhand boeken. Ik boek telkens ten vroegste een week voor vertrek. Als je dan het prijsverschil hoort met wat de mensen maanden eerder hebben betaald fan val je achterover. Als reizen terug mogelijk is dan zullen ze met veel plaatsen blijven zitten en dan boek ik de dag voor vertrek.
 • wil Doorakkers

  3 weken geleden
  Als je wijs bent die je het niet. Boek gewoon weer als het kan. Anders gaat het je gegarandeerd geld kosten.
 • Rita Haesendonckx

  3 weken geleden
  Fly tui word niet terug betaald kan alleen.zonder.kosten 1 maal gewijzigd worden
 • Jan De Vos

  3 weken geleden
  Belgie had als enige land van EU toestemming gekregen voor verbod tot 1 maart, hebben GEEN toelating gekregen voor VERLENGING !!
 • Patrick Kelchtermans

  3 weken geleden
  Wie thuis wil blijven, blijft thuis, wie weg wil gaan, gaat weg. Boek verstandig, zodat je gratis kan annuleren moest het nodig zijn. Wie denkt dat alle thuisblijvers zich keurig aan de regeltjes houden en 0 risico lopen en dat alle toeristen roekeloze egoïsten zijn die gegarandeerd besmet zullen geraken, is aan het ijlen. Ieder zijn eigen aanpak. Als dat volgens de maatregelen is, hoeft daar verder niet over gezeurd te worden.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king