JESHOOTS.COM on Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© JESHOOTS.COM on Unsplash

Is er al een reisverzekering die corona dekt? Kies ik beter een coronavoucher of een terugbetaling? De meest prangende reisvragen beantwoord

Je zou het bijna vergeten nu iedereen weer reisplannen maakt, maar heel wat mensen hebben nog aanzienlijke bedragen tegoed van reizen die vanwege corona niet zijn doorgegaan. Wie voor terugbetaling koos, twijfelt of hij of zij wel de juiste beslissing nam. Samen met sectorexperts zetten we de regels op een rij en geven we advies voor concrete gevallen van lezers.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. "Geen tolkosten maar wel vaak strenge controles op Routes Nationales": zo ga je met de auto slimmer op reis naar het zuiden
  PREMIUM

  "Geen tolkosten maar wel vaak strenge controles op Routes Nationales": zo ga je met de auto slimmer op reis naar het zuiden

  Corona of niet, de zomervakantie staat voor de deur. Ook in deze bizarre tijd zullen we reizen. Al gaat de trip voor de meesten dit jaar wel niet verder dan de buurlanden, en ruilen we het vliegtuig voor de eigen wagen. Volgens de VAB-vakantie-enquête gaat dertig procent meer Vlamingen de komende weken op autovakantie. Wie dit slim aanpakt, kan al snel ruim 200 euro besparen op een trip naar het zuiden, aldus de reisbijstandsorganisatie. Ontdek hier enkele nuttige tips.
 3. Let op voor besmette teken deze zomer: ook als je in Europa reist, heb je deze vaccinaties nodig
  PREMIUM

  Let op voor besmette teken deze zomer: ook als je in Europa reist, heb je deze vaccina­ties nodig

  De coronacrisis zorgt ervoor dat heel wat Belgen deze zomer binnen Europa op reis zullen gaan. Maar zelfs dan ga je best voor je vertrek na of je vaccinaties in orde zijn. Denk daarbij niet alleen aan de klassiekers tetanus en mazelen, maar ook aan oprukkende ziektes zoals tekenencefalitis. Welke vaccinaties voorzie je best voor je naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Kroatië of Frankrijk vertrekt, en wat steek je in je reisapotheek? Arts reisgeneeskunde Kristina Van De Winkel (UZ Gent) geeft haar advies.