Ontwerpbureau Haeco ontwierp een vliegtuig waarin passagiers de vliegtuigcabine delen met de vracht waardoor er meer afstand is tussen de reizigers.
Volledig scherm
Ontwerpbureau Haeco ontwierp een vliegtuig waarin passagiers de vliegtuigcabine delen met de vracht waardoor er meer afstand is tussen de reizigers. © Haeco Aero

Is dit hoe we binnenkort coronaproof vliegen?

VliegverkeerDoor het coronavirus worden vliegtuigreizen momenteel zo veel mogelijk beperkt. Omdat het volledig schrappen van alle vluchten niet mogelijk is, werken ingenieurs wereldwijd aan aanpassingen die coroproof vliegen toch mogelijk moeten maken. Met nieuwe ventilatiesystemen of meer ruimte moeten de vliegtuigen volgens hen binnenkort weer veilig zijn.

  1. Veerle (53) besliste tijdens lockdown haar huis in Spanje te verkopen: “Zodra het verkocht is, gooi ik mijn leven over een andere boeg”
    PREMIUM

    Veerle (53) besliste tijdens lockdown haar huis in Spanje te verkopen: “Zodra het verkocht is, gooi ik mijn leven over een andere boeg”

    Kasten maken, muurtjes metsen, elektriciteit inslijpen, … Veerle Goffin woont al haar halve leven in het buitenland en bouwde in Andalusië letterlijk een nieuw leven op. Een vrouwelijke bouwvakster die huizen verbouwt en weer van de hand doet, hadden ze er nog niet vaak gezien. Maar de lockdown heeft alles veranderd. “Die verstilde tijd heeft mijn ideeën over het leven veranderd.”