Max en Moritz, de nieuwe attractie van de Efteling.
Volledig scherm
PREMIUM
Max en Moritz, de nieuwe attractie van de Efteling. © EPA

INTERVIEW. Efteling stelt uitbreiding van park uit: “Het geld is op”

De Efteling wil en moet uitbreiden om mee te kunnen blijven doen met de grootste attractieparken in Europa. En dat betekent nieuwe attracties voor de verwachtte zeven miljoen bezoekers in 2030. Al is dat buiten het coronavirus gerekend. Het park is vandaag de dag al blij dat ze gasten mag ontvangen. De Efteling draait een miljoenenverlies.  “Nu uitbreiden voelt niet goed.” Directeur Fons Jurgens legt de kaarten op tafel in een exclusief interview met de Nederlandse krant AD.

  1. Ariane en Sandra zouden juist hun B&B openen toen de grenzen sloten: “Toen niks meer mocht, hebben we geschilderd alsof ons leven ervan afhing”
    PREMIUM

    Ariane en Sandra zouden juist hun B&B openen toen de grenzen sloten: “Toen niks meer mocht, hebben we geschil­derd alsof ons leven ervan afhing”

    Drie hoge, wuivende palmbomen markeren het statige, witte huis van Ariane en Sandra, de Cortijo de Vilo. De bed-and-breakfast onder de Spaanse zon van de twee boezemvriendinnen, een lang gekoesterde droom, zou normaal op 1 mei officieel opengaan. Ariane: "Wij waren ons grijze leven in België grondig beu, en wilden het over een andere boeg gooien voor wij zélf grijs werden. We wilden letterlijk en figuurlijk onze grenzen verleggen.”