B&B La Plantade in Visan.
Volledig scherm
PREMIUM
B&B La Plantade in Visan. © rv

In La Plantade, de B&B van Luc en Elena Vermeersch in Frankrijk: “Veel onzekerheid door ‘pass sanitaire’”

De coronacrisis trof de toeristische sector vorig jaar midscheeps. Maar hoe is het deze zomer? Luc (65) en Elena (50) Vermeersch ontvangen nu vooral Belgen in La Plantade, hun chambres en table d’hôtes in de Provence des Papes, maar merken voorzichtigheid bij toekomstige gasten. “Overal op café, terrassen en restaurant gecontroleerd worden op je ‘pass sanitaire’ is een obstakel.”

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Twee uur aanschuiven voor burger in Plopsaland De Panne: “Ging voor geen meter vooruit”
  Play

  Twee uur aanschui­ven voor burger in Plopsaland De Panne: “Ging voor geen meter vooruit”

  Een pretparkbezoeker stuurt ons beelden van een lange wachtrij aan de Piratengrill van Plopsaland De Panne. Bart E. zegt dat hij maar liefst twee uur moest aanschuiven, en wijt dat aan het “bijzonder slechte management van het horecateam”. “Er was vier à vijf man aanwezig en er lagen ongeveer drie burgers per keer op een gigantische bakplaat”, zegt hij. “Dat ging dus voor geen meter vooruit.”