Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © thinkstock

In het bezit van een coronavoucher? Vlucht of hotel geannuleerd? Dit zijn de regels

De coronacrisis heeft al bijna een jaar grote gevolgen voor de reissector. In totaal werden in ons land al 210.757 coronavouchers voor pakketreizen uitgeschreven voor een totaalwaarde van 356 miljoen euro. Dat meldt de FOD Economie donderdag. De overheidsdienst zet ook nog eens alle regels op een rij omtrent vouchers en mogelijke terugbetalingen van (pakket)reizen. 

0 reacties

  1. Nederlandse reisbranche boos over mogelijk toch weer nieuwe beperkingen op Schiphol

    Nederland­se reisbran­che boos over mogelijk toch weer nieuwe beperkin­gen op Schiphol

    Reisorganisaties zijn boos dat er volgens Schiphol-topman Ruud Sondag in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer beperkingen nodig zijn voor het aantal reizigers. De Nederlandse reisbranchevereniging ANVR noemt de uitlatingen van Sondag "onacceptabel" en stelt dat het erop lijkt dat Schiphol "zijn straat probeert schoon te vegen" door de verantwoordelijkheid voor het probleem af te schuiven op de afhandelbedrijven.
  2. Molenberghs: “Niemand durft uit te sluiten dat nieuwe lockdown nodig is, maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen”

    Molen­berghs: “Niemand durft uit te sluiten dat nieuwe lockdown nodig is, maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen”

    Als we niets doen, zullen de besmettingen met de Britse variant in ons land snel en hoog oplopen. Daarvoor waarschuwt professor biostatistiek Geert Molenberghs bij HLN LIVE in reactie op het zorgwekkende nieuwe rapport over de verspreiding van de besmettelijkere variant in België. Volgens Molenberghs moeten er extra maatregelen komen om in tegenoffensief te gaan. “Niemand durft uit te sluiten dat een nieuwe lockdown nodig is”, laat hij zich ontvallen. “Maar we proberen er alles aan te doen dat het niet zover hoeft te komen.”