Ikea opent twee hotels in ons land

Een moderne hotelkamer van de keten Moxy, onderdeel van Marriott.
Marriott Een moderne hotelkamer van de keten Moxy, onderdeel van Marriott.
Ikea opent in 2019 twee hotels in ons land: eentje in Gent en daarna een in Antwerpen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het zouden viersterrenhotels worden, waar je voor de prijs van een driesterrenhotel kan logeren. Ikeameubels moet je er evenwel niet verwachten.

Na grootsteden als New York, Parijs, Tokio, Chicago en Londen, komt Ikea ook naar ons land met Moxy, het hotelproject dat het samen met hotelgigant Marriott heeft uitgebouwd. Dat er in Antwerpen er een Moxy komt op de plek waar vroeger discotheek Zillion was, kon u bij ons al lezen. Het Nieuwsblad meldt nu dat de Kouter in Gent de primeur krijgt in 2019 in ons land. Een oud kantoorgebouw werd helemaal verbouwd tot luxeappartementen en het hotel met 103 kamers. 

Ook al zit Ikea achter de Moxyhotels, toch worden die niet ingericht met Ikeameubels. Die zouden niet stevig genoeg zijn voor hotelgebruik. De 'look-and-feel' van Ikea blijft wel behouden: modern en Scandinavisch.

De uitbaters zeggen dat ze het niveau van een viersterrenhotel willen aanbieden aan een prijs van een driesterrenhotel. Dat doen ze door onder meer te besparen op luxe en geen roomservice aan te bieden. Wie er een weekendje wil logeren, moet daar ongeveer 100 tot 120 euro voor neertellen. 

Het zou overigens niet bij die twee hotels blijven. In Antwerpen zou er nog een tweede hotel openen in de voormalige Handelsbeurs. Ook de dossiers voor een Moxy in Brussel, Luik en Charleroi zijn al opgestart.

Moxy Ostbahnhof in Berlijn.
RV Moxy Ostbahnhof in Berlijn.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Schani Geuens

  Aan de luchthavenin Milaan in een Moxy gelogeerd. Modern concept, ga er zeker terug.

 • Etienne De Bondt

  Die hebben blijkbaar niet veel vertrouwen in hun eigen meubelen.

 • Laetitia Vandenbosche

  Dat is inderdaad redelijk goedkoop om te overnachten, en als ik de andere van hun hotels bekijk zou het wel heel leuk en mooi kunnen zijn. Vermoedelijk een schoot in de roos.

 • Steven Vandecauter

  Ge moet wel zelf eerst uw bed en kleerkast in elkaar steken...

 • koen vader

  ze zullen moeten stil liggen in bed af ze zakken er door