ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Hotels mogen op eigen website onder prijs Booking.com zakken

Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters legt de macht van Booking.com aan banden. Hotels zullen op hun eigen website voortaan lagere kamerprijzen mogen aanbieden dan op de boekingsite.

15 reacties

 • mark didden

  4 jaar geleden
  Ik boek steeds rechtstreeks mijn hotel. Steeds al een betere prijs gekregen dan bij booking. Zelf vlucht boeken en weg zijn we. En je kan annuleren tot 1 dag voor vertrek. Zo besparen wij tot 1000€ op een vakantie van 10dagen tegenover geboekt met een reisorganisatie. Ik gebruik enkel booking om hotels te vergelijken om een eerste gedacht te hebben.
 • jordan man uello

  4 jaar geleden
  Als je met booking kan afzeggen, kan je dat ook rechtstreeks. Het is een supplementaire optie bij booking omdat sommige hoteliers niet genoeg gasten hebben, en alzo hun kamers toch kwijtgeraken. Ook krijg je via booking de minst interessante kamer omdat de hotelier er te weinig op verdiend. Rechtstreeks boeken en vragen naar de beste kamer, nog altijd het interessants voor wie echt op reis gaat en niet zomaar wat boekt om interessant te zijn (bij de collega's).
 • Daniel Wouters

  4 jaar geleden
  Booking sites zijn een manier om gezien te worden voor de hoteliers,en een goede hulp voor de reiziger,werkt een beetje zoals makelaars en daar betaal je ook voor.
 • marie-christine coussement

  4 jaar geleden
  veel geboekt met booking.com,ook in het buitenland ,alles was steeds in orde,wat niet kan gezegd van rechtstreekse boekingen ,die je dan afzeggen 2 dagen voordien ,en dan moet je kog zelf bellen om je aan te kondigen anders sta je voor de hotelbalie met je mond vol tanden
 • Jose Van Hauwaert

  4 jaar geleden
  @Clement Asselman. Ik ben reeds jaren met Booking, Trivago en Agoda onderweg. Ik boek de eerste nacht en de dag erna vraag ik na aan de receptie wat de prijs is indien ik rechtstreeks bij hen boek. Heel dikwijls krijg ik dan een prijs die 10% lager is dan de Internetprijs. De reden is dat deze Hoteliers 15% per verhuurde kamer aan deze Internetsites moeten afstaan.