Met de fiets onderweg naar de Kilimanjaro, een reis die werd gestaakt wegens corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de fiets onderweg naar de Kilimanjaro, een reis die werd gestaakt wegens corona. © Jelle Veyt Intsagram

Hoogste toppen bedwingen is niet genoeg voor avonturier Jelle Veyt: “Eerst 22.400 km roeien en fietsen, dan pas berg beklimmen”

Enkel de hoogste bergtoppen ter wereld beklimmen is onvoldoende, ook de weg ernaartoe wil Jelle Veyt (34) op mankracht afleggen. En dus fietst hij momenteel naar Portugal, om vervolgens de Atlantische Oceaan over te roeien, alweer op twee wielen heel Amerika te doorkruisen en dan pas - als toetje - de hoogste berg van Alaska én Noord-Amerika te overwinnen.

2 reacties

 • Charity Swinnen

  1 week geleden
  Sommige mensen zijn toch echt niet normaal, in de goede zin van het woord. Een ultra-atleet! Ik hoop voor hem dat het lukt! Als je zoiets aankunt en aandurft, dat moet een geweldige ervaring zijn.
 • Dirk Brouns

  1 week geleden
  Fijn voor hem. Maar valt wel op dat het telkens verder hoger extremer sneller moet voor velen. Of Strava fanaten die elke dag minimaal 150km fietsen. Voor wie en voor wat ? Juist alles Instagram en aanverwanten.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown