Honderden reizen naar Marokko geschrapt door faillissement Nederlandse touroperator FlyOrange

Beeld ter illustratie
iStock Beeld ter illustratie
Door het faillissement van de Nederlandse touroperator FlyOrange zien honderden mensen hun reis naar Marokko in het water vallen. Dat melden Nederlandse media. FlyOrange organiseerde vooral reizen vanuit Rotterdam naar plaatsen in Marokko, maar er stonden op de website ook vluchten van en naar Brussel opgelijst.

Op zijn Facebook-pagina meldt FlyOrange dat alle vluchten zijn geannuleerd en dat het faillissement werd aangevraagd. De reisorganisator legt de schuld bij de Portugese chartermaatschappij Aviatrade. Die zou vooruitbetaalde vluchten niet hebben uitgevoerd, waardoor het Nederlandse reisbureau in acute geldproblemen zou zijn gekomen. De Portugezen zeggen op hun beurt dat FlyOrange zijn betalingsverplichtingen niet is nagekomen, zo meldt RTL Nieuws.

FlyOrange belooft op zijn website dat gedupeerde reizigers geïnformeerd zullen worden als de rechtbank een curator heeft aangesteld "zodat zij zich kunnen melden als schuldeiser". Volgens consumentenorganisatie ECC Nederland is de kans echter klein dat de reizigers hun geld zullen terugkrijgen. "Als een onderneming zelf het faillissement aanvraagt, is er vaak niet heel veel geld om te verdelen", luidt het. Bovendien zou het bedrijf niet aangesloten zijn bij een garantiefonds.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Valentino Fabionara

  Jan dupont: dat was in 1981..het is nu 2018, het is een heel groot verschil, Belgie was ook anders in 81 hoor!

 • Jef Denijs

  De EU is een instelling met veel woorden, maar daden ?

 • jan dupont

  Ik ben in Marokko geweest in 1981 met mijn motor. Ik was er rap weg. Ik heb daarna nog heel veel landen bezocht ( waaronder meerdere moslimlanden ) maar had mijn eigen voorgnomen nooit meer Marokko en dat is ook zo gebleven.

 • Patrick Vandeputte

  Als je ziet dat een reisorganisatie al niet aangesloten is bij een garantiefonds moet er al een belletje gaan rinkelen. Afblijven dus.

 • Dirk Bytebier

  Ze mogen het vergeten eerst de banken dan de rest , maar er is nooit een rest !!