Strandvakanties , zoals hier op Gran Canaria, liggen goed in de markt, maar luieren op de Caraïben is voor veel Belgen geen optie vanwege de hoge branstoftoeslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Strandvakanties , zoals hier op Gran Canaria, liggen goed in de markt, maar luieren op de Caraïben is voor veel Belgen geen optie vanwege de hoge branstoftoeslagen. © Foto Ronny De Coster

Hoge brandstoftoeslagen doet Belg twijfelen over strandvakantie ver van huis

Belgen hebben de jongste weken nauwelijks nog een verre strandvakantie geboekt. Dat komt omdat een pakketreis naar Jamaica, de Dominicaanse Republiek, Mexico of Cuba tot 320 euro extra kan kosten aan brandstoftoeslagen. Bij TUI zien ze Turkije floreren als nooit tevoren. Doorgaans zijn daar veel Russen aan het feest, maar door de oorlog in Oekraïne blijven ze weg.

21 reacties

 • willy goelen

  2 maanden geleden
  Ze willen ons arm , ze stelen ons spaargeld, ze maken maar meer en meer wetten millieu , binnen kort mogen we nog een maalde week naar de grote wc , de koopkracht is al 4 %afgenomen als je de index geloofd , en de werkelijkheid is nog veel hoger , ze zullen het geweten hebben als de consumptie blijft afnemen . Europa zal snel in stukken vallen na 24
 • Armand Meers

  2 maanden geleden
  De rijken die in het bezit zijn van een privé vliegtuig hebben weer veel voordelen ,het verbruik kan ingebracht worden bij de belastingen ! Door het ingeven van reizen voor de "FIRMA "naar bekende rijke klanten .
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Ook zo is het met de auto. De autoreizen zijn zeer duur geworden door die onmatige brandstofprijzen. Verre verplaatsingen zijn wellicht uitgesloten. Grote schuld is dat olie embargo dat eigenlijk duizenden mensen treft.
 • leopold van heurck

  2 maanden geleden
  Wacht maar tot in de herfst dan zal het vlug gedaan zijn met De Croo en vivaldi.
 • Bix Froefel

  2 maanden geleden
  Toch beter dan met de auto op reis te gaan. Overal file en bij de minste vergissing krijg je een boete van € 100. Ze slaan overal het geld uit je zakken, dat noem ik geen ontspanning :) misschien blijft het vakantie in eigen land voor mij. Hier in België zijn ook resorts. In het zuiden is het toch te warm. Tot dan blijft het portemofeuilleke dicht... Niemand krijgt een cent van mij want ik haat alles en iedereen.
 1. “Vertrouwde kustfans komen terug”: 800.000 overnachtingen aan zee in verlengd hemelvaartweekend
  Kust

  “Vertrouwde kustfans komen terug”: 800.000 overnach­tin­gen aan zee in verlengd hemelvaart­week­end

  Met ruim 800.000 toeristische overnachtingen tijdens het hemelvaartweekend klaagt de kustsector allesbehalve. De hotels zaten zo goed als vol. “Voor het komende pinksterweekend hebben we nog kamers vrij, maar bij mooi weer zullen die snel geboekt zijn”, zegt hotelier Bruno Dequeecker uit De Panne. Bij Plopsaland De Panne spreken ze zelfs over het beste weekend in tien jaar.