Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Hoe gaat de vakantiezomer er dit jaar uitzien in Italië? Alles wat je moet weten voor je vertrekt

De zomer is eindelijk uit de startblokken geschoten en na meer dan een jaar coronamiserie is het uitkijken naar een zorgeloze vakantie. Wie naar een buitenlandse bestemming trekt, mag wel niet vergeten dat daar andere coronaregels kunnen gelden dan in ons land. Ga je naar Italië? Dan zijn dit de maatregelen waar je deze zomer rekening mee moet houden.

3 reacties

 • rik casteleyn

  2 weken geleden
  Er worden zeer veel vaccinaties uitgesteld omdat de bevolking hun verlof willen veilig stellen voor ziektes en nevenwerkingen . Uitstellen tot na augustus is het meest voorkomende ; ook voor de weigeraars die niet mogen kiezen voor J&J voor de vakantie speelt een rol . Normaal volledig gevaccinneert met J&J en nu helemaal geen vaccin. Beke moet in het zand bijten , weeral gefaald .
 • Ronald Van Neste

  2 weken geleden
  En hier maar zagen en zeuren
 • smet Mike

  2 weken geleden
  Ging 2021 geen normaal jaar worden volgens de experts in 2020 ´veel normaal is er niet aan nu al een digitale pass om je te mogen verplaatsen in Europa en op evenementen aanwezig te zijn ´let op mijn woorden binnenkort vragen ze hem ook in de winkels en supermarkten en alle openbare gebouwen ´het is duidelijk dat dit een andere richting op gaat namelijk richting china en het sociale krediet systeem
 1. Kan ik gratis PCR-tests nu al reserveren? En zal er gecontroleerd worden? Vandenbroucke over nieuwe reisregels
  9

  Kan ik gratis PCR-tests nu al reserveren? En zal er gecontro­leerd worden? Vandenbrou­c­ke over nieuwe reisregels

  De regels rond reizen liggen vast voor deze zomer. Belangrijke boodschap na het Overlegcomité van vrijdag: het Europees Digitaal Covidcertificaat vormt de basis, wie niet volledig gevaccineerd is heeft een recente negatieve coronatest of een bewijs van herstel nodig. Maar zal er ook gecontroleerd worden? En kunnen landgenoten die nog niet volledig gevaccineerd zijn nu al hun gratis PCR-tests reserveren? Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beantwoordt in VTM Nieuws enkele vragen over de reisregels die vanaf 1 juli zullen gelden.
 1. Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenappels of schelpjes”
  PREMIUM

  Hoezo corona? Mechels gezin met kleuters op roadtrip door Europa: “Ella en Oscar leren rekenen met dennenap­pels of schelpjes”

  De Grand Canyon in Amerika of de Rocky Mountains in Canada: Oscar en Ella zijn nog maar vijf en drie, toch hebben ze al meer van de wereld gezien dan velen onder ons. En corona of niet, ook nu hebben mama Elke (36) en papa Wouter (39) uit Mechelen hun kroost meegenomen op een trip van zes maanden met de camper door Europa. Maar hoe regelen ze dat allemaal? Hoeveel budget voorzien ze? En wat met die vervelende quarantaineregels? Vanop de bergen in Sardinië leggen ze ons uit hoe roadtrippen ook in coronatijden ‘heaven on earth’ kan zijn.